EU har kostat Sverige 415 miljarder

MAKROEKONOMI. Sveriges medlemskap i EU har alltid inneburit en förlust.

Sedan inträdet i EU år 1995 kommer Sverige snart ha betalat totalt 674,8 miljarder kr i EU-avgift. Det skriver Björn Olanders som på Facebook har postat en sammanställning av Sveriges EU-avgifter och nettokostnad för att ingå i unionen.

Olanders skriver att Sveriges budgeterade EU-avgift för år 2019 är 40,9 miljarder kr. Detta innebär en ökning med 1  miljard  jämfört med år 2018.

Budgeterade EU-bidrag uppgår till 12,5 miljarder kronor. Det innebär att det även för 2019 blir det ett minusresultat för EU-medlemskapet, den här gången -28,4 miljarder kr.

Så här har det alltid varit varje år efter 23 års EU-medlemskap, skriver Olanders. Nu händer samma sak igen för det 24:e medlemsåret. EU-kalkylen går fortfarande inte ihop, och det har den aldrig gjort, kommenterar han.

Pettersons blogg påpekar att EU-kommissionen slösade bort nära 200 miljoner kronor på en stor PR-kampanj med syfte att öka ”förståelsen” för EU hos medborgarna. Man gjorde alltså kort och gott reklam för EU till medborgarna, för deras egna pengar.

Källor:
Facebook/Björn Olanders
EU har kostat 415 miljarder

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PålästLingonetKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Det här är brödsmulor i sammanhanget. Sverige brukar dessutom pynta några tiotals miljoner kronor varje år i slutet på året till FN för att få budgeten att ”gå ihop”. Gratis arbetsluncher på lyxhotell och fria flygresor med business class för eliten måste ju i slutändan betalas på något sätt. Men den största utgiftsposten sen EU-medlemskapet är att föda alla invällande gökungar som man förbundit sig till att ta emot. Enligt seriösa beräkningar går detta på minst 1000 miljarder kronor varje år. Räkna nu ut vad vad 23 år ggr 1 000 000 000 000 blir. Det blir väldigt många nollor,… Läs mer »

Lingonet
Medlem

Man får hoppas att de (majoriteten) som jag, före detta sosse/kommunist/facklig banan efter några sådda frön började ifrågasätta och efter internets framväxt söka lite själv.
Efter de pillren fanns ingen återvändo, sanningen går inte att förneka bort, inte ens med huvudet i sanden.

Lingonet
Medlem

Nu fattas bara en soppaprishöjning, men efter gulvästarna i frankrike så aktar de sig nog för slikt, om de inte är miljömuppar, de fattar ingenting ändå.

Påläst
Medlem

Medlemskapet har bl a öppnat gränserna för kriminella ligor från Östeuropa som begår en massa bostadsinbrott, bilstölder m m också. Ändå är en stor majoritet positiv till EU, om man nu kan lita på dessa undersökningar. Men det är inte osannolikt med tanke på hur svenskarna röstar m m.