EU-fyllo vill kasta ut Fidesz ur partigruppen EPP

UTRIKES. Enligt ett nytt uttalande vill Jean-Claude Juncker, mäktig medlem i EU-partiet EPP, kasta ut ungerska Fidesz ur gruppen.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, som vid ett antal tillfällen uppträtt i berusat tillstånd, vill utesluta det ungerska partiet Fidesz ur gruppen Europeiska folkpartiet, som Juncker själv är medlem i. Anledningen är att partiet inte kan anses vara ”kristdemokratiskt”.

— De konservativa i Ungern representerar på intet sätt kristdemokratiska värderingar. Det finns enligt min uppfattning ingen plats för dem i EPP, sade Juncker i ett uttalande.

Uttalandet kom som ett svar på en kampanj i Ungern, där kritik riktas mot juden George Soros, EU-bossen Juncker och andra som kräver att Ungern ska öppna sina gränser. De svenska partier som är med i gruppen är Moderaterna och Kristdemokraterna.

Källa:
Juncker: Hungary’s ruling Fidesz doesn’t belong in EPP

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments