EU följer bekant mönster – är mer generöst mot tredjevärldenland än mot egna medlemsländer under coronakrisen

EU. Trots beskattning till EU, får medlemsländerna ändå klara sig själva utan stöd från EU trots stora problem orsakade av coronapandemin. EU väljer nu istället att skänka svindlade 450 miljoner euro i ”coronabidrag” – till Marocko.

Nyhetsbyrån Reuters skriver om EU:s nya beslut att donera 450 miljoner euro, motsvarande närmare fem miljarder kronor, till ett land som varken hör till Europa eller är medlem i EU. Detta samtidigt som unionen inte haft några som helst problem att förhålla sig helt kallsinnig när medlemsländer drabbade av stora problem, bönat om stöd i kampen mot pandemin.

Bidraget till Marocko är avsett att ge landet stöd i kampen mot coronapandemin. Många har därvid påpekat att ett flertal medlemsländer, som i åratal bidragit till EU:s ekonomi, nu efterfrågar hjälp från EU, men nekas.

Nästa exempel på EU:s svek under kris, är skogsbränderna i Sverige under sommaren 2018. Sverige stod dåligt rustat och saknade egna resurser att effektivt bekämpa bränderna. Brandmän från Polen slöt då upp i stora skaror och man fick till slut bukt med bränderna.

Medan svenska politiker och tjänstemän i ett försök att ta udden ur EU-kritiken hävdade att det trots allt ändå var unionen som hade ”möjliggjort” den polska insatsen, stod det i uttalanden från polska dito klart att det hela var ett enskilt polskt initiativ från början till slut.

Det tredje exemplet på svek, är från tidigare i år, då Turkiets president Recep Tayyip Erdogan öppnade sitt lands gräns mot Grekland för så kallade ”flyktingströmmar” att fritt strömma in i Europa. EU avsade sig här sitt ansvar att försvara Europa mot angreppet. Grekland stod till en början ensamt i sin kamp att skydda vår världsdel. När hjälpen sedan kom, var det från vissa enskilda länder, däribland Österrike, och inte från EU.

Och för att återkomma till den aktuella situationen så vägrar EU alltså att bistå medlemsländer under coronakrisen för att istället ge ett generöst bidrag till ett land som varken är beläget i Europa eller någonsin har bidragit till EU:s ekonomi. Det stöd som trots allt har tillkommit vissa EU-länder har, som i de två andra fallen, kommit från enskilda länder, i det här fallet exempelvis USA och Ryssland.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AndreasSigfridVeraEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

UT UR (((EU)))!

Varför ska man hjälpa andra när det inte finns så det räcker till sina egna?

Blir någon i sin närhet skadad i en olycka hjälper man naturligtvis denne framför någon annan okänd, skadad person.

Egoistiskt kanske men finns ingen som inte skulle göra så. Bortsett från eventuella psykopater och sociopater vilket såklart (((beslutsförfattarna))) inom globalist-sionistiska (((EU))) är.

Vidriga avskum.

Vera
Medlem

Om man säger så: Det är alltid den skötsamme som bestraffas. 1 Europa har ett visst djurempati även om vi nationalsocialister inte är helt nöjda. Corona virusen började i Chinas fruktansvärda hänsynslösa djurmarknad. 2 Folket i de afrikanska länderna struntar i restriktionerna 3 EU hjälper hjälper alltså som vanligt de misskötsamma och kritiserar med hot de länder som inte inordnar sig deras demokrativansinne. 4 FN och EU skulle naturligtvis med hårdhet ingripa mot djurplågeriet i China än att lägga sig i deras politiska ideologi som kan vara DERAS sak. Det finns även andra länder i Asien där samma hänsynslöshet mot… Läs mer »

Sigfrid
Medlem

Både EU och FN är organisationer som enbart går globalisternas ärenden helt sjukt att så många länder är med och finansierar dessa skitorganisationer då dom inte ger något tillbaka.Man kan ha en förhoppning att coronakrisen kan få några länder att tänka till och lämna dessa organisationer om några börjar lämna så rasar nog korthuset fort.

Andreas
Medlem

idioti!