Ett artilleriregemente ska på nytt etablera sig i Kristinehamn

INRIKES. Idag kom beskedet, ett nytt artilleriregemente ska etablera sig vid gamla A9 i Kristinehamn. För 15 år sedan lade man ner regementet, men nu ska det etableras på nytt. 

Kristinehamns garnison. Foto: CC public domain.

Idag kom beslutet att artilleriregementet i Kristinehamn ska etableras igen. Regementet i staden lades ner 2004 och området med tillhörande byggnader såldes till ett privat företag som nu har ett vandrarhem i en av de gamla kasernbyggnaderna.

Byggnaderna och området står mestadels oförändrat sedan regementet stängdes, och nu ska det nya regementet etableras där. Utbildningar kommer att ske på A9 i Kristinehamn medan skjutövningar kommer att hållas på skjutfältet i Villingsberg i närheten av Karlskoga.

— Det betyder jättemycket faktiskt att få till den här etableringen i både arbetstillfällen och medflyttande. Det sätter oss på kartan, oss och Karlskoga, att vi är navet i Värmland-Örebro, säger Marie Oudin, kommunstyrelsens ordförande i Kristinehamn, till SVT Nyheter.

Enligt Oudin kan det nya regementet innebära 400-500 arbetstillfällen i kommunen. Nu återstår att förslaget ska röstas igenom i riksdagen. I praktiken är dock beslutet redan klart eftersom de så kallade ”januaripartierna” bestämt att man ska rösta igenom förslaget.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments