ETC fuskade med presstöd – tvingas återbetala 8 miljoner

INRIKES. Efter att ha fuskat med presstödet, genom att lämna falska uppgifter om sålda exemplar, tvingas nu ETC betala tillbaka hela 8 miljoner kronor.

ETC-koncernen har länge haft som affärsidé att starta upp ”lokaltidningar” i syfte att erhålla ett högre stöd från Presstödsnämnden.

Nu slår man även fast att koncernen ägnat sig åt omfattande fusk med det antal prenumeranter man sagt sig ha. ETC:s ”lokaltidningar” i Umeå och Jönköping, som tidigare tvingades lägga ner, är två av de tre tidningar som ertappats med fusk. Den tredje är koncernens flaggskepp, Dagens ETC.

På grund av detta riktas nu ett återbetalningskrav mot ETC Förlag AB – på hela 8 miljoner kronor. Enligt presstödsnämnden har det inte varit möjligt att ”knyta ett stort antal abonnemang till individuella beställningar och betalningar”. Detta kan betyda att man använt sig av falska prenumerationer av olika slag. Huruvida detta kommer polisanmälas och utredas som bedrägeri är oklart.

Källa:
Vänstertidningen ETC ertappad med fusk – måste betala tillbaka miljoner i presstöd

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl AKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl
Medlem

Har de fuskat? Vilken chock!

Karl-Путин A
Medlem

Det stannar tydligen inte vid att de ljuger i sina artiklar. Lögn och fejk rakt igenom.