Etablissemanget i Boden kokar – stadsvapnet pryder Nordiska motståndsrörelsens kampanjsida

VAL2018. Lokalmedia har uppmärksammat att Nordiska motståndsrörelsen driver en lokal kampanjsida i Boden, vilken pryds av Boden kommuns stadsvapen. Nyheten förmedlades till styrande politiker, vilka genast tog tag i saken. Dock utan framgång.

Det systemtrogna mediabolaget Norrbottens Media, som bland annat står som utgivare för Norrländska socialdemokraten (NSD), har i dagarna uppmärksammat att Nordiska motståndsrörelsen inför valet driver en lokal kampanjsida i Boden. Man har även noterat att sidan pryds av Boden kommuns stadsvapen.

Skyndsamt meddelades detta till högre ort, nämligen till kommunalrådet Inge Andersson som när han nåddes av nyheten, enligt NSD, spontant utbrast:

— Va?!

När han hämtat sig något från den initiala chocken så sa han att detta genast måste undersökas.

Även Kennet Backgård från Sjukvårdspartiet och vice ordförande i kommunstyrelsen, eldade upp sig och passade samtidigt på att tacka Norrbottens Media för informationen. Han sa:

— Det här måste vara otillåtet och vi måste påtala det på något sätt. Det var bra att ni upplyste oss om det. Rent juridiskt får vi informera informatören i kommunen, som får agera i frågan. Det kommer jag att göra direkt.

Chocken infann sig dock rätt snart då kommunjuristen Daniel Bergh förklarade för Backgård att det är fullt lagligt att använda stadsvapen, så länge det inte är i ett kommersiellt syfte. Backgård blev enligt NSD ”jätte, jätteförvånad”

Även i Ludvika har kommunen stött på samma ”problem”. Daniel Bergh har varit i kontakt med personal där som berättat att man talat med en heraldiker vid Riksarkivet som inte heller han kunde finna något olagligt i detta.

Källa:
NMR använder Bodens stadsvapen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments