Etablissemanget häxbränner fördomspinnar

MORA. Fredag den 28 Mars ordnade politiker och lokala organisationer ett symboliskt häxbål i Mora. Man valde att elda upp pinnar som symboler för fördomar som gick upp i rök.

Moras kommunalråd Anna Hed (C) i sällskap med riksdagspolitikern Fredrik Federley (C), representanter för rörelsen Ett Mora för alla, teatersällskapet Ett Satans spektakel med fler hade samlats i fredags för att elda upp sina fördomar. Anna Hed menar att det är en reaktion på att nationella blir alltmer aktiva i Dalarna.

— Det skulle vara förfärligt om man tror att det här är ett ställe där det bara bor rasister, för flertalet av oss är ju inte det utan vi kämpar ju för allas lika värde och ett Mora för alla, sa Hed.

Platsen som valdes för aktionen är Sandudden vid Österdalälven i Mora. Där finns en minnesplats för häxbålet som skedde 1669. Man valde alltså denna plats att elda på för att lyfta fram organisationer som påstår sig arbeta för en ”ökad öppenhet” i samhället.

Källa:
De brände sina fördomar

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om