Estnisk politiker vill förbjuda Koranen på offentliga platser

ESTLAND. En estnisk politiker har kommit med ett förslag om att förbjuda Koranen på offentliga platser med motivering att det vore bra för landets säkerhet.

Kristiina Ojuland, som tidigare var Estlands utrikesminister mellan 2002 och 2005 och som nu leder Folkets Enhetsparti, har kommit med ett förslag om att förbjuda Koranen på offentliga platser i Estland. Till den estniska nyhetsbyrån BNS förklarar hon:

— Den negativa och kriminella sidan av islam är så stark att vi anser denna åtgärd är nödvändig för att skapa säkerhet för vårt land och vår nation och särskilt för våra kvinnor och barn.

Ojulands parti har länge uttryckt stark oro över den senaste tidens massinvasion av främlingar till Europa och enligt en annan ledande partimedlem, Triin Raidmet, har man under en tid samlat in rapporter från befolkningen om övergrepp om trakasserier som han menar har tystats ner av media.

Källa:
Estonian politician wants Koran banned in public places

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar