Estnisk borgmästare ifrågasätter förintelsemyten

Borgmästaren i den estniska staden Lihula har publicerat sin andra bok som avslöjar myten om den så kallade förintelsen. Boken som har titeln ”Förintelsen – den mest nedslående sionistlögnen under 1900-talet” har fått den judiska spillran i Estland rasande.

Författaren, borgmästare Tiit Madisson, hävdar bland annat i boken att myten om förintelsen har blivit den nya världsreligionen; att dokument och vittnesutsagor är förfalskade för att bevisa myten och att verkliga offer för statsförtryck under det förra århundradet (bland annat esternas under kommunismen) snarare förtjänar den uppmärksamhet som nu enkom fokuseras på den icke existerande förintelsen.

I Estland finns det ännu ingen lag som förbjuder ifrågasättandet av förintelsen. Men frågan är om detta hade stoppat Tiit Madisson. Den nationellt sinnade borgmästaren bekämpade kommunismen bakom järnridån och satt även i det fruktade Gulag. Att ta eventuella repressioner från systemet i kamp för sanning och rättvisa är inget som borgmästare Madisson fruktar.

Det är mycket glädjande för oss, anhängare av sanning och rättvisa, att se hur alltfler politiker och andra öppet ifrågasätter den myt som hållit Europa och världen i ett strypgrepp så länge.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments