Estländsk politiker står upp för rasfrågan

ESTLAND. En estländsk politiker i ett nationalkonservativt parti säger att rasen är fundamentet för en nation samt att han stödjer upprättandet av vita nationalstater.

Ruuben Kaalep, som är medlem i det nationalkonservativa partiet EKRE i Estland samt frontfigur för dess ungdomsorganisation, gjorde ett viktigt ställningstagande på organisationen American Reneissances kongress. På tillställningen höll Kaalep ett tal där han talade om en generation vars dröm är att skapa en vit nationalstat samt att han stödjer dem som kämpar för upprättandet av vita nationalstater.

Den estniska politikern vädjar också till Europas länder att glömma sina inbördes tvister och istället ta itu med att försvara sig själva. I talet framhävde han också betydelsen av rasen vad gäller en nations grund samt att en riktig nation endast kan grunda sig i raslig samhörighet.

Kaalep har fått stöd för sina tankar från EKRE:s ledning och enligt honom är hans tankar i linje med deras politik. I somras gick en annan politiker från EKRE, Georg Kirsberg, ut och lovade att legalisera ”förintelseförnekelse”. Detta upprörde Jewish Telegraphic Agency som oroades över att judarna i Estland kan bli förvisade eftersom de tillhör gruppen ”rysktalande”.

EKRE kom in i riksdagen i Estland i parlamentsvalet år 2015 med 8,1 procent av rösterna. Partiet var då det fjärde största partiet med cirka 7 600 medlemmar.

Källa:
EKRE:n jäsen Kaalep vaatii ”rotupuhdasta” Viroa ja Eurooppaa

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Senaste
Nybörjare
Senaste
2 år sedan

Pro-judiska American Reneissance bjuder in personer vars partikamrater skrämmer judarna. Undrar vad EKRE har för syn på ras mer ingående, tillåter de judar inom den rasgräns de sätter upp så är ställningstagandet i slutänden meningslöst.

vörtis
Nybörjare
vörtis
2 år sedan
Reply to  Senaste

Kanske man kan fråga EKRE? Vet inte hur pro-judiska American Renaissance är men de släppte t.ex. den här videon för ett tag sedan:

https://www.nordfront.se/film-vad-ar-rasrealism.smr

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
2 år sedan

En mycket glädjande nyhet och artikel så här på långfredagen.

Det rör på sig bland de vita folken.

Hell seger!