Eskilstunas S-topp kritiserar att ”nyanlända” får försörjningsstöd

INRIKES. I ett kontroversiellt utspel kräver Eskilstunas S-topp Jimmy Jansson att man utreder bidragsfusk bland nyanlända och att man gör något åt att försörjningsstöd används av dem som en inkomstkälla.

Eskilstunas kommunalråd Jimmy Jansson (S) har skapat kontroverser efter att han uttalat sig om fenomenet försörjningsstöd som stadig inkomst för ”nyanlända”:

— Dagens system är ett hån mot svenska arbetare, de som sliter och betalar sin skatt för vårt välfärdssystem, uttalade Jansson sig i Eskilstunas kommunfullmäktige.

Janssons utspel handlar dock inte om något nyfött motstånd mot massinvandring.  I en artikel i Eskilstuna Kuriren redogörs tvärtom för Janssons vision om ”ett speciellt integrationsspår i välfärdssystemet”. Jansson vill och tror sig kunna få ut ”nyanlända” i egen försörjning tidigare och i högre grad än vad som idag är fallet.

Inte desto mindre verkar Jansson lyckas uppnå en bild av invandringskritisk profilering, allrahelst lokalt i Eskilstuna.

Maria Chergui (V), gruppledare i Eskilstuna, anklagar nu Jansson för att eftersträva ”etnisk profilering inom välfärden” samt för att ”jaga människor med utländsk bakgrund”. Moderaternas gruppledare Jari Puustinen hyllar dock Janssons förslag som, menar han, kommer att stävja bidragsfusk om det antas.

Förslaget från Eskilstunas socialdemokrater har skickats till riksdagen i form av en skrivelse där man kräver att det görs något åt problematiken kring att nyanlända hamnar i en ”spiral av försörjningsstöd”.

Källor:
Chergui (V): ”Jakt på utländska människor”
Janssons (S) nya besked: ”Vi värnar socialtjänstlagen”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenJan HjelmLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Bandvagnen rör sig från dem fortare och fortare, vissa sossar, och liknande av vänsterbankirernas fotsoldater, försöker nu reparera sina positioner genom att hävda ”jag var inte en av dem”.
Nåja, sent ser även de som inser sig lurade, och de som inte vågat öppna käften tidigare (av väl kända orsaker),
att det är dags att mildra straffet innan domen faller

Lingonet
Medlem

”Maria Chergui (V), gruppledare i Eskilstuna, anklagar nu Jansson för att eftersträva ”etnisk profilering inom välfärden” samt för att ”jaga människor med utländsk bakgrund”
Precis, det är dags nu!
Men maria chergui är inte en av dem,
hon är en av dem som profiterat på vårt sammhälle, och kämpar för sitt liv (bildligt) att förhindra sin ekonomiska undergång

Lingonet
Medlem

Man får väl anta att detta är det sista vi hör av
Eskilstunas kommunalråd Jimmy Jansson (S).
Judarna, som just nu befinner sig i en slags ”panic mode” kommer göra ALLT för att förgöra och smutskasta honom

Lingonet
Medlem

Även om han skulle, likt en pudel, springa runt och slicka fötterna på alla ickvita ”svenskar”, ser det ut som politiskt självmord

Jan Hjelm
Medlem

Denne sosse börjar känna att det börjar brännas under fötterna. Men det är för lite och för sent. Däremot kan han räkna med att han blir avpolletterad av partitoppen som har insett att partiet är kört och håller fast vid att hellre köra Sverige rakt in i bergväggen än att erkänna att de har haft fel.

Rokviken
Medlem

Du har så rätt!