ESC 2019: Tittarna ratade Sverige

Av ,
Kulturskribent
5

EUROVISION. Det ”svenska” bidraget till årets schlagerfestival hamnade på sjätte plats efter tittarnas röstning.

Årets Eurovisionsschlagerfestival utspelades i Israels huvudstad Tel Aviv. Som vanligt var det en storslagen tillställning med allsköns dekadens och sexuella avarter. Mängder av Davidstjärnor, prideflaggor och Israelflaggor syntes i detta kanske extra spektakulära spektakel. Under inledningen var bland annat den israeliska transvestiten Dana International med och i pausnumret sågs ”den skäggiga damen” Conchita Wurst i en absurd pälskreation som inte lämnade mycket till fantasin.

Den skäggiga damen.

Bidragen bestod även de givetvis också av en uppsjö av märkliga aktörer. Frankrike bidrog med en transvestit och en överviktig balettdansös, Vitryssland hade den yngsta sångerskan med ett tvivelaktigt budskap och Island ställde upp med det mest avvikande, nämligen ett helt band i BDSM-utstyrslar eller sadomasochistiska läderdräkter. Deras musik var också ett väldigt avvikade inslag, lite som en mer homoerotisk version av Rammstein.

Island hade dessutom ett budskap om antikapitalism vilket kan tyckas något märkligt på detta översvulstiga och påkostade jippo. De syntes även med en Palestinaflagga senare när rösterna räknades.

Juryns största favoriter var bland annat Sveriges bidrag, som var det mest mångkulturella med John Lundvik och dansarna The Mamas, alla svarta. Nordmakedonien och Nederländerna var också stora favoriter och rent musikaliskt kan man säga att dessa tre bidrag som länge låg i toppen bidrog med klassiska schlagerdängor utan några större konstigheter.

John Lundvik och The Mamas.

I slutpausen överraskade den amerikanska och judiska konvertiten Madonna med ett nummer som drog tankarna till något mystiskt som en frimurarritual eller en satanisk mässa. Madonna är som bekant en utövare av den judiska magi-formen kabbala och man kan tänka sig att detta låg till grund för den märkliga scenshowen. Senare fick vi även se förra årets vinnare, Netta Barzilai, sjunga en låt om bananer.

Israels Netta Barzilai i ESC 2019 sjungandes om bananer.

Länge såg det ut som att det ”svenska” bidraget skulle vinna men John Lundvik och The Mamas landade på sjätte plats då tittarnas röster petade upp Nederländerna till topplaceringen. Tittarnas favoriter var förövrigt även Norges trio som hade med en jojkande same och Italien som bidrog med en rappande förortsgangster.

Bidraget som kom sist var Storbritanniens Michael Rice som framförde en låt skriven av det svenska bidragets John Lundvik. Men tävlingens egentliga förlorare var kanske Tysklands bidrag. Deras låt fick inga röster alls av tittarna för sitt bidrag S!sters.

Man kan sammanfatta årets tävling med att det var mer mångkultur, mer dekadens och mer av den tomma och plastiga känslan man får av Israel och det demokratiska Europabygget med all sin mångfald och tolerans. Men det var iallafall skönt att inte Sverige vann…

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Ding-DingFredrikaJan HjelmVeraLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Hå hå jaja!
Bögarnas julkonsert, att den fortfarande existerar beror i mångt och mycket på (((medias))) upphausningar.
Bara ännu en distraktion från judarnas ständigt pågående folkmord och terror mot ickejudiska folk.

Vera
Medlem

Schlagerfestivalen speglar helt Europas dekadens – just nu pratas det om befrielsen i ett norsk ”hjälteprogram” TY 2 i II världskriget – befrielse – från moral, ordning , trygghet. Härligt med dekadens, bilbränder, skjutningar, och pridefasoner – vilken jäkla frihet – ….

Jan Hjelm
Medlem

Jag hade en trevlig kväll med att se Studio Bothnia och efteråt såg jag flera youtubeklipp med god musik. Massor med marscherande säckpipeband. Det är kultur det.

Fredrika
Medlem

Jaså det var igår. Det visste jag inte. Lyssnade på Lifsferill istället. Men hade gärna hört buropen när Island visade Palestinasaken. Rätt åt den judiska terroriststaten. Men om Sverige kom 6a var väl det en framgång? Knaooast ratade. Alla kan ju inte komma etta. Jag har hört den låten en gång. Hatar den. Men det handlar inte alls om musik. Det handlar om FN-politik.

Ding-Ding
Medlem

Sverige bedriver terror mot sin egen befolkning. Låt oss koncentrera oss på det istället för Israel/Palestina-konflikten. ;)