Eritrean sköt svensk med startpistol – frias av hovrätten

INRIKES. En eritreansk man frias nu av hovrätten i nedre Norrland från grov misshandel efter att ha skjutit en svensk man med en startpistol. Anledningen är att somaliern inte ska ha förstått att pistolen kunde avfyra projektiler.

I slutet av september i år dök plötsligt fyra maskerade afrikaner vid en privat kräftskiva i stadsdelen Sätra i Gävle. På plats uppstod bråk då eritreanerna ville veta vem som ägde en vit volvo som de påstod hade förföljt dem tidigare.

Under bråket drog en av rasfrämlingarna, Taqyadin Musa, fram en startrevolver och sköt en svensk man i benet med en gummikula. För gärningen dömdes han i Gävle tingsrätt till ett års och nio månaders fängelse för brott mot knivlagen, brott mot vapenlagen och grov misshandel.

Hovrätten i nedre Norrland har nu friat afrikanen från grov misshandel, då han påstår att han inte visste att pistolen, en startrevolver, kunde avfyra projektiler. Istället ska syftet enligt Musa ha varit att oljudet från startrevolvern skulle skrämma svensken till flykt. Eritreanen säger sig inte ha känt till hur pistolen fungerar, då han bara ska ha sett den vid ett tidigare tillfälle och hämtat den samma dag som kräftskivan ägde rum.

Hovrätten anser därmed att Taqyadin Musa inte kan antas ha haft uppsåt att skada den svenske mannen. På grund av detta har straffet sänkts till en månads fängelse då hovrätten fastslog tingsrättens dom gällande brott mot knivlagen och vapenbrott. I och med domen kan afrikanen även få rätt till ersättning för en del av tiden han varit frihetsberövad.

Källa:
21-åringen dömdes för kräftskiveskjutningen, frias i hovrätten: ”Han har rätt till ersättning”
Gävle tingsrätt mål B 1859-17
Nedre Norrlands hovrätt mål B 1137-17

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
SigfridCarineLisaChristian HamiltonLars Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
M
Medlem

aFRIKA…IGEN

Senaste
Medlem

Och sedan förvånas de över att man uttrycker hat mot det här systemet.

Fredrika
Medlem

Veckans tydligaste illustration på att folkmordet på oss är orkestrerat. Det finns ingen annan förklaring när rasfrämlingar belönas med ursäkter för deras brottslighet från det judiriska systemets lakejer när de med hot och våld fritt kan ge sig på svenskar. Och kan komma undan med att de ”inte visste” att de gjorde fel, trots att det annars aldrig är en ursäkt vid lagbrott; att deklarera att alla svennarna var rasister och detta påhittade faktum är en förmildrande omständighet, och att han av judiriklakejena dessutom bedöms ”inte ha haft för avsikt” att göra det han gjorde. Jag skulle önska att månaden… Läs mer »

Rebecca
Medlem

Vill du begå brott i Sverige, men helst utan straff som följd? Lugnt! Låtsas bara att du är dum i huvudet och inte begriper de mest enkla saker. I Sverige bemöter vi sådant med att le och tycka synd om dig. Har du tur får du någon extra förmån på köpet, som exempelvis ett skadestånd. Lycka till!

Christian Hamilton
Medlem

Rebecca, du glömde en lite sak, det gäller bara om man inte är vit.
Hade en vit man gjort samma som denne kompetenshöjande sak, då hade den vite mannen nog inte vetat vad frihet är på åtskilliga år.
Alla är lika värda, utom några som är värda mer.

Lisa
Medlem

Precis min tanke också Hamilton. Tänk att en svensk rusar in på en av deras fester skriker ”ni bara våldtar, och är grovt kriminella”, tar upp en startpistol och skjuter. Jag tycker om att vända på saker för då ser man absurditeten. Gissar på några år bakom galler, stort skadestånd till deras rasifierade förening för de känner sig kränkta även om de flesta i deras förening/förbund inte var där. Samt naturligtvis skadestånd till den som blev träffad.

Rebecca
Medlem

Det förstås, Christian.

Lars
Medlem

Sverige skall inte vara ett nytt Afrika – ge oss vårt Sverige tillbaka – innan utbölingarna blir för starka;
skaffa också undan de spetsfundiga ”juristerna”…

Carine
Medlem

…rasfrämlingen påstår att han inte visste att pistolen kunde avfyra projektiler, men ändå är den laddad med en gummikula..han måste ha något klokare kompisar som laddat den isf…

Sigfrid
Medlem

Vårt korrupta rättsväsende har återigen visat hur sjukt det är.Som vit människa hade du fått ett kännbart straff men som svarting kommer du alltid undan.