Erdogan: Turkiska styrkor är i Syrien för att störta Assad

TURKIET. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har bekräftat att den turkiska armén har gått in i Syrien för att sätta stopp för Syriens president Bashar al-Assads styre. Detta på grund av att al-Assad, enligt Erdogan, ägnar sig åt terrorism och att han orsakat tusentals syriers död.

erdogan-660x330

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Under ett evenemang med namnet ”första interparlamentariska konferensen om Jerusalemprogrammet” i Istanbul talade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan om Turkiets inblandning i konflikten i Syrien samt om hans åsikter om Syriens president Bashar al-Assad.

Bland annat bekräftade Erdogan att ”Vi gick in [i Syrien] för att avsluta tyrannen al-Assads styre”. Erdogan sa också att enligt hans uppskattning så har nästan en miljon människor dött i den fem år långa konflikten. Detta skiljer sig markant från FN:s uppskattningar om ca 400 000 döda.

Det var den 24 augusti som den Turkiska armén första gången började operera i Syrien. De gjorde det tillsammans med trupper från Free Syrian Army (FSA) under förevändningen att rensa Turkiets södra gräns från styrkor från både Islamska staten (IS) och Kurdiska demokratiska unionspartiets (PYD) beväpnade gren YPG.

Erdogans senaste uttalande tyder dock på målet hela tiden har varit något helt annat.

Källa:
Turkey entered Syria to end al-Assad’s rule: President Erdoğan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments