Erdogan trappar upp retoriken mot Nya Zeeland: ”Era förfäder åkte hem i kistor”

UTRIKES. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan trappar upp retoriken mot Nya Zeeland efter moskéskjutningen i Christchurch.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har trappat upp retoriken gentemot Nya Zeeland efter moskéskjutningen i Christchurch förra fredagen när 50 muslimer dödades av den 28-årige australiensaren Brenton Tarrant.

— De testar oss från 16 500 kilometers håll, från Nya Zeeland, med de uttalanden som de gör där. Det här är inte en ensam persons handling, det här är organiserat, sa Erdogan.

Han sa också att turkarna ägt Istanbul, förut kallat Konstantinopel, i 1 000 år och att de kommer att fortsätta göra så till apokalypsen. Han refererade även till slaget vid Gallipoli 1915, när brittiska imperiet med nyzeeländska och australiensiska styrkor försökte inta Istanbul men förlorade med tiotusentals döda soldater som följd.

— Era förfäder kom hit […] och åkte hem i kistor, sa Erdogan.

Presidenten krävde dessutom att västländer klassar ”rasism, xenofobi, islamofobi och antisemitism” som ”brott mot mänskligheten”.

Källa:
’Your grandparents returned in caskets’: Australia, New Zealand slam Erdogan’s Christchurch comments

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
nordboCharlieRamón MercaderKlausGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

stora ord från ett land som stal alla framsteg de nånsin gjorde från balkan, grekland eller persien, tom. högutbildade stal de rent fysiskt genom kidnappning, de importerade ju även alla spaniens((byråkrater)) när spanjorerna tröttnade, så de hjälpte väl till att staka ut vägen.
Och historia kan han inte heller, turkarna tog konstatinopel 1453

Klaus
Medlem

Det var dumma tyska politiker och företagare som hämtade turkar till det angloamerikanskt-judiskt ockuperade och (efter två världskrig) drastiskt förminskade Tyskland. Dumma européer finns det idag överallt i Väst- och Nordeuropa. Turkiet får miljarder euro fån EU årligen som inträdeshjälp och till Turkiets gränsskydd. Jag önskar att alla muslimer lämna Tyskland och Europa men de dumma är tyvärr i ”Västen”, i EU och i regeringar, där också kyrkor främjar muslimer.

Charlie
Medlem

Pengar för inträdeshjälp? Finns någon källa till det?

Ramón Mercader
Medlem

En vass ishacka i skallen på Trotskisten Erdogan hade suttit fint. Ingen drönare eller dylikt trams dock, viktigt att han hade störtats med just en ishacka om han hade störtats och ordet pisshumanism översatt till diverse språk viftats med vid varje tillfälle om det efter ett sådant störtande talats om att ta emot turkiska ”flyktingar” eller dylikt. Sen borde turkarna uppmana övriga turkar ta och återvända till Turkiet innan det hinner bli för trångt för alla turkar där, så borde de turkar som är muslimer ta och lämna Islam och konvertera till Tengriismen och även förespråka ett rasbiologiskt institut istället… Läs mer »

nordbo
Medlem

Livsfarlig politisk spelare utan dess like – 3 miljoner turkar i Tyskland är ett huvudmål att få på Erdogansidan,vilket dom redan verkar ha – ju längre tiden går så blir även deras folk mer splittrade med tanke på den den liberala demokratin itself – Erdogan blir stressad av detta.