Erdogan kräver omval efter valförlust i Istanbul

TURKIET. Efter 25 år förlorade Erdogans AKP nyligen makten i Turkiets största stad Istanbul. Nu kräver AKP att lokalvalet ogiltigförklaras och görs om.

Det var i början av april som det hölls lokalval i Turkiet, vilket resulterade i att Recep Tayyip Erdogans parti AKP förlorade makten i landets huvudstad Ankara likväl som i landets största stad Istanbul.

I det senare fallet var det in i det sista oerhört jämnt, men i slutändan kunde oppositionspartiet Republikanska folkpartiet (CHP) utropa sig som segrare.

Nu rapporterar Reuters att AKP:s vice ordförande Ali Ihsan Yavuz har lämnat in en klagan om att valet i Istanbul ska ogiltigförklaras och göras om. Enligt uppgifter ska Ihsan Yavuz ha anlänt till Turkiets Högsta valmyndighet (YSK) med tre portföljer fulla med dokument som bifogades med överklagan.

Det återstår att se ifall myndigheten beslutar om omval för Istanbul.

Källa:
Erdogan’s AK Party submits appeal for annulment, rerun of elections in Istanbul

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Jag som tidigare trott att Erdogan var en sann diktator, den som faktiskt accepterade folkets dom när han till slut blev avpolletterad. Nu ser jag dock att han är lika god demokrat som t.ex. de ”Remainers” i England som inte ville acceptera Brexit, utan istället krävde omval.

Vad kan nu EU göra annat än att välkomna denne sanne demokrat med öppna armar, som en av deras egna?