Erdoğan invigde Kölns nya stora moské

ISLAMISERINGEN. Nu har en av Europas största moskéer öppnats mot lokalbefolkningens vilja. Moskén är en freds- och krigssymbol.

Kölns nya moské. Foto: CEphoto, Uwe Aranas

Den tyska regeringen har struntat i befolkningens protester i Köln och kört över majoritetens vilja. Nu är den nya stora moskén klar. Turkiets president Recep Erdoğan invigde personligen den nya moskén. Han kallar moskén för en symbol för fred, men tidigare har han ”förklarat krig mot Europa” som ska vinnas med demografiska metoder. Han har uppmanat sina landsmän att starta en babyboom i sina nya länder

— Skaffa inte bara tre, utan fem barn, sade Erdoğan som själv har fyra barn. En sådan turkisk babyboom är enligt Erdoğan ”det bästa svaret på EU:s vulgaritet, antagonism och orättvisor”. Han vill att turkarna på sikt helt ska tränga ut den vita befolkningen, eftersom det är Europas framtid.

Erdoğans demografiska krigsförklaring rimmar illa med hans tal om Kölns nya moské som fredssymbol. Islamkritiska röster kallar moskén ”en befästning”.

Recep Erdoğan passade samtidigt på att tacka den tyska regeringen för att de byggde moskén trots lokalbefolkningens omfattande protester och kritiserade samma regering för att ha varit delaktig i kuppförsöket mot honom.

Tyskland inhyser omkring tre miljoner turkar, och ännu fler muslimer från andra länder. Enligt en studie känner dessa tre miljoner turkar större samhörighet med Turkiet än med Tyskland.

Moskén ägs av Turkisk-islamiska unionen för religiösa angelägenheter, DITIB som har nära kopplingar till tyska staten. Det är den största muslimska organisationen i Tyskland. Den driver 900 moskéer i landet.

Källor:
Turkey’s Erdogan opens mosque in German city of Cologne
Europe to have five children to protect against ’injustices’
German Turks still rooted in the east: study

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Den tyska befolkningen protesterar mot moskén men röstade för rasistiska anti-tyska partier i delstatsval och Bundestags-val. De är lika ”kloka” som svenskar. Om man inte vill vara xenofobiskt mot ras- och och kulturfrämlingar i sitt land så måste man acceptera att samhället ändrar sig dramatiskt, att de själva blir främlingar i sitt land. Men de fattas uppenbarligen inte. Jag hoppas bara att ett islamiskt Tyskland slutar betala miljardbelopp varje månad till parasitstaten Israel.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Klaus

Muslimer och judar går hand i hand, så det sistnämnda kan vi nog sluta hoppas på. Islam och judendom är två sidor av samma shekelmynt.

Pierre
Nybörjare
Pierre
1 år sedan

Och till färg valde de kamelskitbrunt precis som originalen på hemmaplan är byggda av antagligen..

Läckert.