Erdogan fortsätter att hota Europa och kalla länder “nazistiska”

UTRIKES. Turkiets president fortsätter med att hota och likna flera europeiska länder som “nazistiska och fascistiska” till dess de går med på kraven han ställer.

Recep Tayyip Erdogan.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan fortsätter att hota Europa och säger att han tänker fortsätta kalla europeiska länder för både nazistiska och fascistiska” så länge länderna inte tillåter turkiska ministrar att bedriva valkampanjer och hålla tal i Europa.

— De låter inte mina ministrar hålla tal i Europa. När folkomröstningen den 16 april är klar kommer vi att ta ställning, och allt har ett pris, sade Erdogan under ett kampanjmöte på tisdagen inför den kommande folkomröstningen.

Folkomröstningen den 16 april handlar om en omröstning kring landets författning vilket kan leda till att Erdogans makt kommer att stärkas ifall ja-sidan vinner.

Källa:
Erdogan fortsätter med ”nazistliknelser”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om