Erdoğan försvarar beslutet att skjuta ner det ryska bombplanet

UTRIKES. Nyligen gick Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan ut och försvarade beslutet att skjuta ner det ryska bombplanet. Samtidigt uppger han att han är ledsen över att planet sköts ner.

För inte så länge sedan sköt Turkiet ner ett ryskt bombflygplan som man hävdar kränkte turkiskt luftrum. Uppgifter som Ryssland kraftigt tillbakavisar. Bland annat så har navigatören Konstantin Murakhtin, på det ryska bombplanet som sköts ner, insisterat på att man inte kränkt luftrummet och att man heller inte fick någon varning innan.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan uppger nu att han är ledsen över att planet skjutits ner, men samtidigt försvarar han beslutet och hävdar att flyget kränkte det turkiska luftrummet.

— Vi önskar att det inte hade hänt, men det hände, sa Erdoğan.

Presidenten uppger även att han vill minska på spänningarna mellan Turkiet och Ryssland. Enligt Erdoğan är ett möte i Paris med den ryska presidenten Vladimir Putin ett utmärkt tillfälle för just detta. Erdoğan ska tidigare ha ”varnat” Ryssland för att ”leka med elden”. Men nu vill han alltså lätta på spänningarna mellan de båda länderna.

Källa:
Erdoğan: Ledsen att vi sköt ned ryska planet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments