”Ensamkommande flyktingbarn” ska utbildas om sexuella normer i Sverige

JÖNKÖPING. Så kallade ensamkommande flyktingbarn har en annan kvinnosyn och måste nu utbildas för att lära sig om vilka lagar och regler som gäller i Sverige.

De ”ensamkommande flyktingbarn” som nu kommer till Jönköping ska inte ägna sig åt gruppvåldtäkter på svenska kvinnor. Det hoppas i alla fall Farhad Khaghani, verksamhetsansvarig för Noaks ark, som nu utbildar nyanlända invandrarna om vilka sexuella normer och vilken kvinnosyn som gäller i Sverige.

– De kommer till några nya normer som de kanske inte känner till så mycket om. Vi försöker ge personalen en basinformation om hur de ska lyfta fram informationen och kunskapen, berättar Farhad Khaghani till P4 Jönköping.

Utbildningen är tänkt att i första hand riktas till manliga flyktingar: ”I hans arbete möter han ofta flyktingpojkar som har en annan kvinnosyn än här i Sverige”, uppger P4 Jönköping.

Källa:
Dålig kunskap om sex hos ensamkommande flyktingbarn

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om