Enorm ökning av ”antisemitism” i USA under 2017

USA. Antalet ”antisemitiska attacker” ökade med 57 procent i USA under 2017 enligt den judiska organisationen ADL.

Jonathan Greenblatt. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Enligt den judiska organisationen Anti-Defamation League, ADL, ökade antalet ”antisemitiska attacker” i USA med 57 procent under 2017. Nästan 2000 incidenter rapporterades, det högsta antalet sedan 1994. Enligt ADL:s chef Jonathan Greenblatt beror den stora ökningen på ”ökande klyftor i det amerikanska samhället”.

— Ett sammanflöde av händelser 2017 ledde till en stor ökning av attacker mot det judiska samhället – bombhot, gravskändningar, vita nationalister som marscherade i Charlottesville och barn som trakasserar andra barn i skolan, säger han.

163 av de nästan 2000 incidenterna var bombhot, varav en enorm majoritet begicks av en israelisk tonåring. ADL väljer ändå att ta med hoten i rapporten då de ”orsakade det judiska samhället stort lidande”. Även hela sju judiska gravar skändades under 2017, något som organisationen menar är ett tecken på att det judiska samhället är ”under belägring”.

ADL anklagar bland annat Trumpadministrationen för att inte göra tillräckligt mycket för att motverka ”antisemitismen”. Donald Trump fick hård kritik av judisk maktrörelsen i samband med ett tal han höll om ”Förintelsen” där han varken nämnde judar eller antisemitism. Presidenten mottog även judisk kritik för att ha uttalat sig alltför neutralt om demonstrationen i Charlottesville, då han sa att ”det fanns både bra och dåliga människor på båda sidor”.

Källa:
Antisemitic incidents in US soar to highest level in two decades

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Peter says:

  Bästa vänner! Att ”judarna”, som, merparten av dem, icke är judar, förbehåller sig beteckningarna ”antisemitism” och ”förintelse” är fräckheter bortom all sans, vett och anständighet eftersom det mellan Sem och Juda går tolv generationer med ett otal stora syskonskaror… och eftersom det likaledes har förekommit ett otal andra förintelser under historiens gång.

 • David says:

  Bra … Nästa år, minst 570% !

 • nordbo nordbo says:

  I takt med att vit population i väst blir mer medvetna om vad som styr bakom kulisserna kommer antisemitismen att tusenfaldigas.

 • Karl A says:

  Undrar om Greenblatt någonsin ställt sig frågan om judarna själva bidrar till den världsomspännande ökningen av antisemitism?

  • Grottbjörnen says:

   men så kan det ju inte vara, dom har ju bara blivit utslängda från i princip varje land dom har varit o bökat med trynet i någon gång under historien, självklart är det alla andras fel som är stygga mot de stackars judarna bara för att de tycker det är roligt

   • Karl A says:

    I skolan får barnen lära sig att Tyskland förlorade kriget för att Hitler var besatt av att utrota alla judar, så att han inte kunde koncentrera sig på de anfallande sovjetiska och allierade styrkorna, som egentligen hade varit lätta att besegra.

    • Grottbjörnen says:

     jo, de pratar gärna om ”förintelsen” men det verkar vara lite tabu att dra upp att judar har jagats ut ur tyskland många gånger, och ur många andra länder, inte bara europeiska för den delen,titta på Uganda och Idi Amin, han var medias gullegris tills han gav judarna 24 timmar på sig att lämna landet, då blev han helt plötsligt kannibal och mördare i tv och tidningar. att Hitler tog upp problemet var ingen nyhet, judarna vill helst att det ska se ut som om den europeiska antisemitismen uppstod ur tomma intet tack vare Hitler, de är rädda att man ska se mönstret och börja fråga sig varför de har har blivit utvisade och förföljda i 4000 år om de nu är så duktiga ocn snälla

 • Ernst says:

  kan det vara så att invandringen/folkutbytet gör att antalet antisemitiska araber ökar därmed ökar och därmed även att antalet antisemitiska incidenter ökar? så är det ju i sverige. i sverige skyller man antisemitismen på NMR fast fakta visar att antisemitismen är tydligt invandrarrelaterad.


 • Lämna ett svar