Enköpings lasarett HBTQ-certifieras för 1,5 miljoner kronor

SVERIGE. Enköpings lasarett är mycket stolta över att vara det första sjukhuset i hela världen med HBTQ-certifiering. Detta till en kostnad av 1,5 miljoner kronor, och då är personalkostnader inte inräknade.

Nu kan äntligen alla känna sig välkomna till lasarettet i Enköping. Detta efter en HBTQ-certifiering till en kostnad av 1,5 miljoner kronor om man bortser från personalkostnader som tillkommer utöver denna summa.

Redan 2013 började man arbetet med en total HBTQ-certifiering av lasarettet och sedan dess har alla medarbetare genomgått en 20 timmar lång utbildning. Personalen har bland annat fått lära sig om avvikande sexuella läggningar, könsidentiteter och könsuttryck.

Enköpings lasarett är mycket stolta över att vara det första sjukhuset i hela världen med HBTQ-certifiering.

— Det är roligt att vi ligger i framkant med certifieringen, men vi kommer inte att slå oss till ro med den. Det här är en start, säger Eva Telne som är förvaltningsdirektör.

Om den kostsamma HBTQ-certifieringen av lasarettet även leder till bättre sjukvård återstår att se.

Källa:
Enköpings lasarett först med hbtq-certifiering

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments