Endast ett fåtal avvisas vid gränsen – mellan 500 och 600 har sökt asyl sen igår

GRÄNSKONTROLL. Sedan gränskontrollerna infördes har endast ett fåtal avvisats medan flera istället har sökt asyl i Sverige istället. Mellan 500 och 600 har sökt asyl sedan sedan igår.

Vid lunchtid igår satte gränskontrollerna igång men endast ett fåtal personer har avvisats vid gränsen medan alltfler söker asyl. Sedan igår har polisen fattat knappt tio formella beslut om att avvisa personer enligt utlänningslagen. Skälet är att polisen inte har rätt till att hindra personer att ta sig in i landet om de uppger att de ska söka asyl.

Några har valt att frivilligt vända om tillbaka till Danmark då de egentligen vill ta sig till Norge och Finland men då de måste söka asyl i Sverige för att inte bli avvisade kan de inte ta sig vidare till grannländerna.

— Någonstans mellan 20 och 30 personer har valt att frivilligt återvända till Danmark då de fått klart för sig att det inte går att transitera genom Sverige, säger Patrik Engström, chef för nationella gränspolissektionen.

Mellan 500 och 600 personer valde dock istället att söka asyl i Sverige och dessa kördes vidare till Migrationsverket.

Källa:
Fåtal avvisade vid gränskontrollerna

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments