Endast en av 40 vårdcentraler klarar av att leva upp till vårdgarantin

VÅRDEN. En granskning som P4 Uppland genomfört visar att endast en av 40 vårdcentraler klarar vårdgarantin till hundra procent.

Under våren genomförde P4 Uppland en granskning av 40 vårdcentraler i Region Uppsala för att se hur många av dessa klarar av att leva upp till vårdgarantin, som innebär att patientern får träffa en läkare inom sju dagar.

Granskningen visar att det endast är en av dessa 40 vårdcentraler som klarar vårdgarantin till hundra procent och att förmågan skiljer sig stort mellan de olika vårdcentralerna. Vissa klarar bara vårdgarantin till 55 procent.

Regionrådet Malena Ranch (MP), som ansvarar för primärvårdsfrågor, menar dock att det inte är realistiskt att uppfylla garantin till hundra procent utan hon anser att 90 procent är en mer rimlig siffra.

— Det är naturligtvis väldigt dåligt att det ser ut så här.

Vidare säger hon:

— Men det är fortfarande många som ligger betydligt under 90 procent och det är definitivt ett problem.

Källa:
En av 40 vårdcentraler klarade vårdgarantin

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Karl A
2 år sedan

”Utan invandrare klappar vården ihop”, har svensken blivit hjärntvättad med. En tredjedel av Sveriges befolkning är invandrare; alltså borde vi ligga i topp vad gäller vården. Sanningen är naturligtvis den omvända; utan svenskar i vården kommer de extremt vårdkrävande invandrarna inte att få någon vård. Dagens invandrare kommer inte till Sverige för att rädda vår välfärd, slava ihop till våra pensioner eller vårda oss när vi bli gamla eller sjuka. De kommer hit för att parasitera på oss; lika påtagligt och brutalt som när göken knuffar ut ett ägg ur flugsnapparboet och ersätter det med ett eget och sen tillbringar… Läs mer »