En man gripen misstänkt för terrordådet i Istanbul

UTRIKES. En 34-årig man från Uzbekistan, Abdulkadir Masharipov, har gripits misstänkt för terrordådet på nattklubben Reina i Istanbul under nyårsnatten. Mannen, som uppges ha kopplingar till IS, greps i en lägenhet i den turkiska storstaden.

gärningsman1

Den misstänkte gärningsmannen Abdulkadir Masharipov strax efter att han greps.

Den 34-årige uzbeken Abdulkadir Masharipov har gripits misstänkt för terrordådet mot nattklubben Reina i den turkiska storstaden Istanbul. Dådet inträffade under nyårsnatten och kostade 39 personer livet. Ett attentat som terrorgruppen IS senare tog på sig och syftet ska ha varit att döda ”kristna som firar sin hedniska fest”, alltså nyårsafton.

Masharipov, som ska ha kopplingar till IS gömde sig tillsammans med sin fyraårige son hos en vän i stadsdelen Eysenhurt i Istanbul när polisen kom och grep honom. De grep även hans vän samt tre kvinnor.

Den misstänkte gärningsmannen skadade sig i samband med gripandet och ska enligt uppgifter ha förts till sjukhus för undersökning innan han togs med in för förhör.

Källa:
Istanbul Reina nightclub attack suspect captured

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments