En kvinna knivskuren och en annan våldtagen – Näste 5 och Näste 1 trygghetsvandrade i Kopparberg

Av ,
Vice nyhetsredaktör
17

INRIKES. I tisdags knivskars en kvinna i magen av en rasfrämling och en timme senare våldtogs en annan kvinna i mångkulturella Kopparberg. Under torsdagskvällen samlades medlemmar och aktivister ur Näste 5 och Näste 1 för att gemensamt trygghetsvandra i staden.

Det var under tisdagen som en svensk kvinna i 20-årsåldern var ute på promenad med sin hund i den invandrartäta staden Kopparberg i Ljusnarsbergs kommun. Under promenaden ska kvinnan ha stött på en rasfrämling som initialt var trevlig och verkade nyfiken på hunden. Plötsligt ska mannen aggressivt ha försökt rycka åt sig hundkopplet men kvinnan lyckades hålla emot och sparkade gärningsmannen på benet för att göra motstånd.

Invandraren tog då fram en kniv och knivskar kvinnan i magen. Offret lade sig då över hunden, som hon trodde också skulle bli knivskuren, för att skydda den. Gärningsmannen flydde då från platsen.

I ett Facebook-inlägg har kvinnan berättat om händelsen där hon bland annat skriver:

Jag är så trött på det här. Jag får aldrig ro i kroppen. Det ska vara nåt hela tiden. Det gör att ont att se min mamma & mina andra i familjen må så dåligt pga att det hela tiden ska hända nåt hela tiden i den här jävla byn. Om det fanns en bemannad station i Kopparberg hade dom kunnat komma tidigare och därmed tagit svinet direkt!

Vidare uppmanar kvinnan andra människor att inte ta Kopparstigen i staden som genväg när de ska någonstans. Hon skriver: ”Man vet aldrig vem man möter”.

Kvinnan kom lyckligtvis undan med ytliga skador och behövde inte uppsöka sjukhus efteråt.

Inlägget har kommenterats av flera uppgivna Kopparbergsbor som är både oroliga och förbannade över den rådande situationen på orten. Bland annat har en man kommenterat inlägget där han skriver att han är trött på att kvinnor inte tryggt kan vistas ute längre.

Ytterligare ett överfall – kvinna våldtogs en timme senare
Bara en timme efter attacken mot kvinnan inträffar en ny händelse i Kopparberg. En kvinna i 60-årsåldern attackerades av en okänd man, beväpnad med kniv, och våldtogs. Polisen har i nuläget mycket knapphändiga uppgifter om händelsen men säger att offret fördes till sjukhus för vård och för att säkra eventuella spår från gärningsmännen på hennes kläder.

Trots den geografiska och tidsmässiga närheten ser polisen inte något samband mellan händelserna och man har ännu inte gått med signalement på gärningsmännen.

— Vi ser inga kopplingar mellan de två fallen just nu, säger Ola Andersson, chef för utredningar i Lindesbergs polisområde.

”När vi tog farväl ville några att vi snarast skulle komma tillbaka igen”
Efter händelsen valde Nordiska motståndsrörelsens Näste 5 och Näste 1 att visa Kopparbergsborna att det fortfarande finns en kraft att räkna med i det mörker som råder i Kopparberg. Under torsdagen samlades medlemmar och aktivister ur nästena för att gemensamt trygghetsvandra i staden och prata med de invånare som är trötta på den osäkerhet och otrygghet som numera präglar staden.

Nordfront har varit i kontakt med aktivisten Nicklas Norling i Näste 5 för att höra om aktiviteten.

Hej Nicklas! Kan du berätta lite om varför ni åkte till Kopparberg?

Anledningen till varför vi besökte Kopparberg idag var på grund av våldtäkten och knivskärningen som skedde på två kvinnor, en yngre och en äldre, här i tisdagskväll. Media och polis mörkade signalementet på gärningsmännen men i lokala grupper på internet framkom det att folket i trakten mycket väl visste vad det var för signalement och inte heller den här gången bröt det mot trenden. Därför bestämde vi oss för att snabbt samla ihop lite folk för att informera boende i Kopparberg om en alternativ framtid än den vi går till mötes nu, där liknande händelser kommer att öka.

Vad hände när ni kom dit?

En kombinerad trygghetsvandring och propagandaspridning stod på schemat och tillsammans med aktivister från Näste 1, som bjöds in då det kändes ohyfsat att korsa nästesgränser utan lokal representation, begav vi oss till Kopparberg för att just genomföra detta.

Aktivister och medlemmar trygghetsvandrade och passade även samtidigt på att dela ut flygblad till hushållen i Kopparberg.

Stannade lokalbor och pratade med er och hur var responsen bland invånarna?

Responsen var väldigt god. Många svenskar stannade upp för att prata med oss och större delen av dem kände redan till oss sedan tidigare. Vi förklarade vårt ärende, diskuterade de senaste händelserna på orten och vi fick lyckoönskningar när vi tog farväl och några ville att vi snarast skulle komma tillbaka igen.

Fick ni besök av ordningsmakten?

Ja. Polisen dök upp efter cirka 30 minuter och förföljde oss resten av aktiviteten. Vi brydde oss inte om dem förrän några ungdomar sprang ikapp oss och berättade att polisen hade stulit våra flygblad som vi lappat bilar med. Då gick jag och nästeschef Pär Sjögren fram för att konfrontera dem om detta, något som de givetvis nekade till och kom med dåliga undanflykter. Man nekade även till att man förföljde oss för att sedan säga att det var ett ’standardförfarande’. Efter konfrontationen höll de sig åtminstone på ett längre avstånd.

Många lokalbor reagerade på att polisen minsann nu syntes till och sa med förakt att ’det var dags nu’. När vi förklarade att det var med anledning av vår närvaro som de var där så vägrade några att tro oss men dessa överbevisades när vi gick iväg med polisen i släptåg. Inget mer spektakulärt hände gällande polisen under kvällen.

Trots ”resursbrist” så finner polisen alltid tid till att trakassera politiskt oliktänkade.

Kommer ni att besöka Kopparberg fler gånger i framtiden?

Definitivt! Vi har besökt Kopparberg förut och kommer att göra det igen, vilket vi även lovade några personer som jag tidigare nämnde. När ni Kopparbergsbor läser detta, vänta dock inte på oss. Anslut dig och bli en del av motståndet själv!

Vi tackar Nicklas Norling för hans svar och vi kommer även att fortsätta följa utvecklingen i Kopparberg.

Källa:
Uppgifter: Kvinna överfölls och våldtogs i skogsparti – två män söks av polisen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

17
Lämna en kommentar

Please Login to comment
15 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
"De bad oss att komma tillbaka, vilket vi lovade att göra" | Nordfront.seLIVE Nu! - Nordic Frontier #61: Support the Cause | Nordfront.seFortfarande inga gripna misstänkta för överfallsvåldtäkten i Kopparberg | Nordfront.seJorgenKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sanningen
Medlem

Bra jobbat Näste 5! Leve nationalsocialismen!

Lotta
Medlem

Våra hjältar – stort tack för ert mod o engagemang för vårt land o folk!!!

Ulf
Medlem

Bra jobbat, mer av denna typ av aktivitet är klart önskvärd och är en oerhört bra ”good will builder”.

En idé för att skapa trygghet:
En aktivist med flygblad attraherar ju minst ett par tre polisbilar. Det kan ju vara ett sätt att få ut polisen till de platser där främlingar attackerar kvinnor och få systemlakejerna att beivra lite brottslighet som omväxling.

vörtis
Medlem

Det var fint gjort av er!

Är den här bilden sann eller ej?

https://imgur.com/a/QbObZ

Bitte
Medlem

Bilden är inte tagen i Kopparberg, även om den illustrerar situationen perfekt 👌

Jan Hjelm
Medlem

Fin insats kamrater. Kvinnor från Kopparberg är mycket trevliga och som alla svenska kvinnor värda allt beskydd och den trygghet som polisen skulle kunna erbjudas om de lade sina resurser på rätt uppgifter.

Annelie
Medlem

Nordiska-motståndsrörelsen äger som vanligt. Och polismakten bevisar åter igen sin inkompetens och svaghet
Bra jobbat kamrater i näste 5 och 1
Hell seger!

Christian Hamilton
Medlem

Faktum är att ju fler som ser våra politikers inkompetens ju fortare kommer vår seger. Polisen som numera inte är till för folket utan endast skyddar de korrupta folkförrädarna mot kritik har blivit äkta politisk polis. Genom polisens idoga arbete med förfölja Motståndsrörelsens aktivister som utför (ännu så länge) lagliga politiska aktiviteter så gräver politikerna allt snabbare sin egen grav. Hade istället polisen arbetat som den ursprungligen är tänkt att arbeta så skulle det tagit väldigt mycket längre tid för folk att inse vad som är på gång. Så trots all lagvidrig förföljelse av oliktänkande gynnar det oss i långa… Läs mer »

Anders Jonsson
Medlem

En suveränt bra aktion.

Vi ska befria vårt folk och ta tillbaks vårt land från (((dom))) som ockuperat det.

Hell seger!

Vera
Medlem

Det är konstaterad att historien upprepar sig. NMR patrullerar för att skydda kvinnorna – blir beljugen som kriminella 2018 – SA patrullerar för att skydda kvinnorna – blir beljugen än i dag som busar från 1930. Polisen förföljer i stället för att göra sin plikt mot sitt folk. DR Goebbels gjorde radikala insatser och det blev rent i Berlin. Hoppas att så sker under 2000 talet i våra städer. Vidare kan jag upplysa om att efter maktövertagandet arbetade SA och Polisen tillsammans. Bägge lärde av varandra – ideologisk och lagenligt. Plus var naturligtvis att dåtidens polis var intakt från bögar… Läs mer »

Svenska
Medlem

Tror detta är en av de bästa ”aktiviteter” rörelsen kan ägna sig åt. Det finns inget ont att plocka på när vi går man ur huse för att beskydda vårat folk.

Att nattvandra och vaka över bråkiga områden är inte bara bra PR för rörelsen, utan otroligt viktigt och hjälpsamt för invånarna där!

Sigfrid
Medlem

Bra jobbat kamrater och ett stort förakt till polisen som åter igen har visat vems sida dom står på.

Karl
Medlem

Våra svenska kvinnor och flickor våldtas, misshandlas och mördas. Snälla NMR, vad kan ni göra för att motverka att rasfrämlingar härjar i vårt land? Har ni möjlighet att vända trenden?

Jorgen
Medlem

Ju fler vi blir ju tryggare kommer vi och våra gator att bli.Det måste kosta att attackera vårt folk vare sig det är män, kvinnor eller barn i skolorna. Vi har nödvärnslagen att tillgå och som bör användas betydligt mer. Det finns många skäl till att organisera sig i Nordiska motståndsrörelsen som måste växa till en mäktig motkraft som förmår försvara, bevara och befria vårt folk. Det finns inga genvägar att gå. De med slips och kavaj i riksdagen kommer aldrig att klara det här. De är att likna vid systemanpassade pappersdrakar som rör sig efter de opportunistiska vindarna distanserade… Läs mer »

trackback

[…] har tidigare rapporterat om hur en kvinna i 60-årsåldern överfölls och våldtogs i Kopparberg i Ljusnarsbergs kommun […]

trackback

[…] Nordic Resistance Movement steps in when the social contract has been broken […]

trackback

[…] Läs mer: En kvinna knivskuren och en annan våldtagen – Näste 5 och Näste 1 trygghetsvandrade i Kopparber… […]