En halv miljon afghaner knackar på Europas dörr

FRÄMLINGSINVASIONEN. Enligt en grekiskt tidning har 500 000 afghaner tagit sig till Turkiet via Iran och Irak i syfte att ta sig vidare till Europa.

Enligt den grekiska tidningen Kathimerini har 500 000 afghaner tagit sig till Turkiet via Iran och Irak, i syfte att ta sig vidare in i Europa. Enligt uppgifterna ska ett stort antal rasfrämlingar ha samlats nära den grekiska gränsen som till stor del är obevakad.

Den grekiska regeringen har tagit kontakt med både EU och Turkiet angående den undermåliga gränsbevakningen, men regeringen själv verkar inte göra speciellt mycket åt saken.

Anklagelserna mot Turkiet gör gällande att landet låter smugglarligor härja fritt, med resultatet att ett stort antal migranter anländer till exempelvis Thessaloniki dagligen, ofta med buss och utan identitetshandlingar.

År 2016 tog sig enligt migrationsminister Dimitris Vitsas 3 300 illegala invandrare in i landet den vägen, medan 5 500 tog sig in förra året. Bara i år har 12 000 tagit sig in under de månader som gått. Sannolikt skulle stora mängder migranter kunna stoppas redan vid gränsen om den grekiska regeringen stärkte bevakningen.

Källa:
500,000 Afghan migrants are ready to enter Europe via unprotected Turkish-Greek border area

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Men förstår inte dessa kräk att de har ett eget land de har ansvar för?

Något jag funnit mycket tydligt gällande migration är detta:

De bästa folkslagen, de man skulle kunna tänka sig ta emot som invandrare, stannar i sina egna länder och bygger upp och bevarar dem. Exempel: Japaner, koreaner och dylikt.

De sämsta folkslagen, de man inte alls vill ha, tar första, bästa chans att fly sina egna länder och åka och parasitera på Europas folk. Exempel: Afghaner, somalier och liknande.

Serbisk Sverigevän
Nybörjare
Serbisk Sverigevän
1 år sedan
Reply to  _DH_

”Men förstår inte dessa kräk att de har ett eget land de har ansvar för?”

För att de är fortfarande på Stam-stadiet. De är inte en ”nation” i ordets rätta betydelse. Därför är det extremt hög korruption i Stam/Klan-samhällen. Man bryr sig bara om klanen och därför skiter man i om det skadar landet i helhet.

nordbo
Nybörjare
nordbo
1 år sedan

Förutom några länder i Europa så finns det inga länder/regeringar i hela världen som är öppet kritiska eller gör påtryckningar mot detta uppenbara gigantiska bedrägeri och vansinne som sker i västvärlden (de flesta nationer kämpar emot, eller är helt under zionistiskt förtryck ändå) Det har ju kommit fram exempelvis nyligen att det finns kinesiska intressen bakom att ta över boernas mark i SydAfrika – boerna blir tvingade att acceptera en tiondel av det egentliga markvärdet,eller så tas det över med våld och död oavsett var dom tycker eller vill. Den vita rasen står helt ensamma mot denna krigföring och det… Läs mer »

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Först en liten rättelse: Rent tekniskt handlar det inte om några afghaner, utan om iranier med afghanskt ”påbrå” som det så förskönande heter i ”svensk media” när man talar om afrikaner, judar och zigenare bosatta i Sverige. ”Afghanerna” är alltså i själva verket en afghansk minoritet som i många fall invandrat till Iran för flera hundra år sen och har exakt samma rättigheter som etniska barnfödda iranier vad gäller sjukvård och annan samhällsservice. De saknar alltså allt vad flyktingstatus heter. Turkiet tar naturligtvis tacksamt emot alla dessa välfärdsturister för att kunna skicka dem vidare in i EU vid rätt tidpunkt;… Läs mer »

nordbo
Nybörjare
nordbo
1 år sedan

– ”Afghanerna” är alltså i själva verket en afghansk minoritet som i många fall invandrat till Iran för flera hundra år sen och har exakt samma rättigheter som etniska barnfödda iranier vad gäller sjukvård och annan samhällsservice.”

Antar att det även skett en del invandring till Iran efter (((demokratins))) ockupation av Afganistan på 80-90 talet.

Hur som helst så verkar det som att Iran vill bli av med denna minoritetet som belastar landet.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  nordbo

Klart som korvspad att Iran vill bli av med dem. Vem vill inte bli av med en dödlig cancersvulst?

Allan
Nybörjare
Allan
1 år sedan

Dyslexi är hjälpfullt ibland.
Apfanhanner så skulle det stått, fullständig beskrivning av vad det handlar om.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Allan

Omskrivningar är bra.Sätt rätt namn för vad det betyder.

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
1 år sedan

Stäng dörren, lås och släng bort nyckeln för all framtid!

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Därav långvarig övergångsregering kanske.