En fallstudie i hur polisen rekryterar tjallare

AVSLÖJANDE. Nordfront kan här släppa unikt ljudmaterial där en polisinformatör konfronteras och berättar om hur polisen rekryterar tjallare för att få fram information om Nordiska motståndsrörelsen.

Två råttor. Klicka för förstoring.

Tjallare och agenter rekryteras vanligtvis genom övertalning, mutor och utpressning. Tjallaren är en person, redan aktiv eller närstående till Motståndsrörelsens aktivister, som förser fienden med information. Agenten förser inte bara fienden med information, han kan även aktivt göra saker med avsikten att skada organisationen. Han kan sprida rykten och så split, men kan även provocera andra att begå brott så att dessa sedan kan fängslas osv.

— Aktivisthandboken

Tobias Karlsson från Gotland har tidigare varit aktiv i ett nationalistiskt nätverk innan han blev politiskt inaktiv på grund av alkoholproblem. För lite mer än ett år sedan började han få ordning på sitt liv igen och återknöt kontakten med en tidigare kamrat som numera är aktiv i Nordiska motståndsrörelsen. Tobias har alltså inte varit medlem i Motståndsrörelsen, men han har då och då träffat kamraten som är det och vid något enstaka tillfälle har Tobias satt upp klistermärken och hjälpt till med annan lokal aktivism.

Efter att Tobias Karlsson hamnat i fyllecell för många gånger förlorade han sitt körkort, men valde att fortsätta att köra bil och stoppades vid ett tillfälle av polisen. Efter att en anmälan om grov olovlig körning upprättats beslutade någon på högre ort att polisen skulle se mellan fingrarna med det begångna brottet i utbyte mot att Tobias skulle ge dem information.

Tobias träffade därefter två polismän, som kallade sig Roger och Arne, vid flera tillfällen och kommunicerade med dem över telefon. Till slut kom detta dock till Motståndsrörelsens kännedom, varför Tobias konfronterades och fick redogöra för sina poliskontakter.

Listen to ”Polisinformatören Tobias Karlsson avslöjas” on Spreaker.

Enligt Tobias har polisen erbjudit honom ekonomisk ersättning för ”bra information”. Då Tobias inte varit medlem i Motståndsrörelsen har han inte haft någon sådan information.

Det Tobias uppger att polisen intresserat sig mest för är om han känner till några vapen som medlemmar i Motståndsrörelsen har tillgång till, alltså om han känner till något olagligt som andra personer kan lagföras för. Polisen ställde också mycket frågor om ”ryssar” och ”rödingar”/”AFA”.

Passfoton stämplade med ordet SÄKERHETSPOLISEN visades också upp för Tobias samt bilder från demonstrationer, men Tobias kände inte igen några av personerna på dessa bilder.

Polisen har också ställt allmänna frågor om hur Motståndsrörelsen fungerar samt frågor om medlemmars privatliv.

För att hindra de här poliserna från att utpressa andra obegåvade och omoraliska individer till att bli tjallare lovade Tobias Karlsson att hjälpa Nordfront att fånga poliserna på bild. Istället för att hålla denna överenskommelse valde Tobias att omedelbart springa tillbaka till polisen för att berätta att deras samarbete avslöjats, vilket gör att Tobias en gång för alla bevisat sin opålitlighet och förtjänar denna artikel.

Om detta händer dig
Nordiska motståndsrörelsen är en civil motståndsrörelse som arbetar med politisk aktivism och opinionsbildning. Men även om organisationen strävar efter att följa lagen måste vi vara medvetna om att vi lever i ett kriminellt system där polisen och andra myndigheter kan använda både omoraliska och olagliga metoder för att underminera organisationens verksamhet eller förstöra enskilda medlemmars liv.

Vi vet sedan tidigare att polisen försett vänsterterroristerna i AFA med information om nationella, ett samarbete som mer nyligen också bekräftades av Martin Fredriksson som erkände att han under en del av sin tid i AFA var anställd av SÄPO för att arbeta subversivt mot den nationella rörelsen. Det händer också att SÄPO och poliser kontaktar dissidenters arbetsgivare i syfte att få dem avskedade.

LÄS ÄVEN: Prata inte med polisen!

Med ovanstående som bakgrund anser Motståndsrörelsen att det inte finns någon godtagbar anledning för nationalister att ha enskilda möten med SÄPO eller polisen. Om goda krafter inom de myndigheterna är intresserade av att läcka information till oss tar vi emot informationen, men det ska i så fall ske på ett kontrollerat sätt och utan att någon information vandrar åt det andra hållet.

Om du som enskild individ blir kontaktad av SÄPO eller polisen, klargör för dem att du inte är intresserad av att ha någon kontakt med dem; be dem uttryckligen att dra åt helvete om de inte accepterar detta. Spela in deras samtal, fota agenterna som söker upp dig och skärmdumpa deras SMS så att du omedelbart kan informera närmsta gruppchef om detta. Är du inte ansluten till Motståndsrörelsen kan du mejla in materialet till Nordfront. Ljusskygga myndighetspersoner ogillar att bli exponerade och genom att öka medvetenheten om detta bland nationella kan vi förhoppningsvis i viss mån avskräcka polisen från att göra alltför fräcka försök till att rekrytera polisinformatörer.

Nationalister som istället bakom ryggen på sina kamrater har kontakt med polisen kommer, när vi avslöjat dem, att brännmärkas som opålitliga individer och riskerar att bli nästa avskräckande exempel som vi skriver om på Nordfront.

Amnesti åt informatörer
Befinner du dig i en situation där du förser polis, säkerhetspolis eller någon myndighet med information? Motståndsrörelsen kan utfärda amnesti till individer som agerar informatörer i dagsläget och hjälpa personen att gå vidare med sitt liv, förutsatt att en total uppriktighet om att göra rätt för sig råder redan från start.

Den enda vägen ut för den som redan har försatt sig i en sådan position är att på eget initiativ vara totalt uppriktig och behjälplig, vilket åtminstone i någon mån kan reparera skadan man gjort och innebär att man kan lämna situationen man befinner sig i och gå vidare med sitt liv.

Kontakta i så fall Motståndsrörelsen på din ort (använd det krypterade kontaktformuläret på nästessidan under ”Kontakt”).

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
25 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Palmblad
2 år sedan

En stor eloge till Robin ”Snitches get stitches” Boström! Hell dig!

Simen
Simen
2 år sedan

Golare har inga polare..

Danny Jonsson
Danny Jonsson
2 år sedan

Ni borde jo hänga ut folk som har golat till AFA också som exempel Hellman. Sen deras adress med tack, Dessa förtjänar stor stryk!

Simen
Simen
2 år sedan

Om man blir kontaktad av polis bör det vara bättre att spela med, sedan kontakta gruppchef?
Känns som att det skulle vara till vår fördel att ha kontakt med polis för att kunna sprida desinformation? Skulle gärna vara i den positionen när man spelar polisen ett spratt.

Plus att polisen kommer inte ha en blekaste om vem som talar sanning eller ljuger..

Martin
Martin
2 år sedan
Reply to  Simen

Som personen på inspelningen säger är poliserna som jobbar med sånt här proffs på att ljuga och manipulera folk. Ju mer du har med såna poliser att göra, desto större risk att de får nått övertag mot dig som de kan utnyttja. Därför ska man inte inleda någon kontakt. Även om man hade kunnat lura en polis lite finns det ju inget politiskt värde i det annat än att det är kul. Så det finns inget att vinna och en del att förlora på att hålla på med sånt.

Fredrika
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Simen

Jag kan bara tala för mig själv men jag anser att ett sådant falsk beteende är ”israeliskt”. By deception thou shalt make war, har varit Mossads motto. En god vit människa ljuger aldrig.

Det handlar inte bara om heder. Det handlar om att göra sig så sann som möjligt inför sig själv. Endast då kan man även vara sann mot andra. Annars korrumperar man sig själv och det kommer allt oftare att hända att man inte ens är medveten om att man sviker både sig själv och sina kamrater. Därför är Motståndsrörelsens uppmaning det enda rätta. EN SVENSK TIGER.

Sanningen
Sanningen
2 år sedan

Folkförrädare! Att sammarbeta med systemet är att fortskrida förintelsen av vårt folk.

Rebecca
Rebecca
2 år sedan

Fan vad obehagligt. Sådant här berättar man för nästeschef/annan högre upp omedelbart! Och jag förstår inte varför han ville träffa dessa människor. Vadå ”jag vet inte”? Är han dum i huvudet, eller? Han ger ingen förklaring till varför i helvete han håller kontakt med dem. Vad driver honom då? Gratis fika? Kom igen…

Martin
Martin
2 år sedan
Reply to  Rebecca

Reaktionen är inte dum. Han har bara inget bra att säga eftersom han försatt sig i en jobbig situation. Det dumma är alltså att sätta sig i situationen från början.

Rebecca
Rebecca
2 år sedan
Reply to  Martin

Martin: Javisst. Det var inte något vidare genomtänkt av honom. Men frågan kvarstår; vad tjänade han på detta? Kommer man ens att få veta det? Som sagt känns det obehagligt.

Joss
Joss
2 år sedan
Reply to  Rebecca

Det tydligaste under konfrontationen var när han sa ”vad skulle JAG vinna på det”. Så tänker inte en nationell person, särskilt inte i en sådan situation.

Thommy
Thommy
2 år sedan

Vafan blev det ingen film?
Så jävla skön konfrontation. Folk måste lära sig att hålla käften, både irl och på nätet, man måste förstå att polisen INTE vill ditt bästa och de är INTE dina kompisar och allt du säger kan användas emot dig.
För att citera The Miranda Law som de har i USA
”You have the right to remain silent. Anything you say can and will be used against you in a court of law”
Det är inte din RÄTT att vara tyst, det är din SKYLDIGHET!

Christian Hamilton
Christian Hamilton
2 år sedan

Det här är en riktig man med allt positivt det innebär. Jag blir så imponerad av hela väsendet av Robin.

Alla skall veta att det är män av Robins kaliber som räddar vårt folk från det kollektiva självmord vi dagligen intalas att begå genom folkförrädare inom media, politiska företrädare och vissa myndighetspersoner.

Tack Robin, även en gammal gubbe kan följa dig i strid.

Linus
Linus
2 år sedan

Det man sår får man också skörda. När folket har makten i norden igen så finns det ingen plats för dessa kollaboratörer

ansch
ansch
2 år sedan

Fifan sån vidrig golbög! Tänker inte skriva här vad jag önskar denna människa.

Andreas
Andreas
2 år sedan

Han verkar nog bara vara typen som vill ha alla som polare. Och en bit ost till fikat.

Sigfrid
Sigfrid
2 år sedan

Bra artikel som hänger ut en vidrig tjallare han har gjort sig förtjänt av det.

Magnus
Magnus
2 år sedan

Du gör denna konfrontation sjukt bra Robin.

Simon Holmqvist
Redaktör
2 år sedan

Jag blir seriöst illamående när jag hör hans bortförklaringar. Hoppas han skäms resten av sitt miserabla liv.

Mycket bra gjort av Boström!

Linus
Linus
2 år sedan

Mycket bra arbete av Boström!

Johan
Johan
2 år sedan

Boström gjorde rätt

Jimmy
Jimmy
2 år sedan

Snyggt Boström! Intressant att höra hur polisen jobbar.

Jani
Jani
2 år sedan

Bra jobbat, Boström!

Tommy Olsen
Tommy Olsen
2 år sedan

Så for seg selv som James Bond, endte istedet opp som brennmerket betahane. Vel fortjent!

Bra jobbet Boström!

Grottbjörnen
Grottbjörnen
2 år sedan

hade han haft nån ryggrad och varit ärlig från början så hade han gått raka vägen till Robin och sagt vad polisen ville att han skulle göra redan från början, varför fortsätta ha möten med dom och ”ta en fika” om han inte hade tänkt spionera på sina kamrater för pengar? FY FAN vad lågt, kan ha viss mänsklig respekt kvar för de som spionerar pga. politiska åsikter, men att spionera på sina egna kamrater för pengar?det är värre än prostitution det ligger fan på samma nivå som att sälja knark till småbarn, då har man verklien nått slutstation som… Läs mer »