En död efter skottlossning i Borlänge

INRIKES. Två unga män skottskadades i ett bostadsområde i Borlänge på fredagskvällen. En av dem avled på sjukhuset och polisen har inlett en förundersökning om mord.

Kvarnsveden, Borlänge (skärmdump SVT).

Larmet om skottlossningen kom in till polisen 23.08 på fredagskvällen. Olle Lund, befäl vid polisens regionledningscentral, bekräftar att man skickade alla tillgängliga resurser till bostadsområdet Kvarnsveden i norra Borlänge.

Åtta ambulanser och en ambulanshelikopter skickades initialt till platsen. När polisen anlände kunde man konstatera att två män i 25-årsåldern var skottskadade. Männen fördes till sjukhus, där den ene av dem senare avled av sina skador.

Polisen har inlett en förundersökning om mord, men vill inte säga något i nuläget om antalet inblandade eller eventuella gripanden av misstänkta gärningspersoner.

— Nu jobbar vi mycket med både yttre och inre spaning, förhör vittnen och gör brottsplatsundersökning, sa polisens inre befäl Erik Hiding vid 7-tiden på lördagsmorgonen.

Polisen har också genomfört en husrannsakan i ett av offrens bostäder i centrala Borlänge.

Under hela natten har en omfattande polisinsats pågått runtom i Borlänge. Utöver avspärrningarna vid den misstänkta brottsplatsen i Kvarnsveden har ett område i anslutning till Maserhallen någon kilometer söder om brottsplatsen spärrats av.

Källa:
En död efter skottlossning i Borlänge

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Christian HamiltonGustavFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Man är så trött på och ledsen över dessa evinnerliga mördare. De finns överallt i norden nuförtiden.

Gustav
Medlem

Åtta ambulanser lät lite overkill

Christian Hamilton
Medlem

Det gäller att rädda alla dessa regimens gullungar i första hand till varje pris. När det gäller oss vita inhemska invånare avgör en sjuksköterska om det kan vara tvunget att skicka ambulans. Dödssjuka människor har avlidit genom denna ansvarslösa metod att gallra ut de som inte anses behöva sjukvård snabbt.