En av hundra vuxna har tankar om könskorrigering

GENUSFLUM. En av hundra unga vuxna i Stockholms län har haft tankar om att genomföra könskorrigerande vård, enligt Stockholms Folkhälsoenkät.

För första gången har Stockholms Folkhälsoenkät ställt frågor om hur många personer som har tankar kring könskorrigering. Det bottnar i att allt fler svenskar i hela landet söker den här typen av vård. Resultatet visade att 1 procent av unga vuxna mellan 22 och 29 år haft tankar om könskorrigerande vård.

— Jag var inte medveten om att det skulle var en så hög procent, säger Kyriaki Kosidou, forskare i psykiatri vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES), SLL och KI. Hon fortsätter:

— 2,3 procent av personer från 22 år och uppåt i Stockholms län säger att de känner sig som en person av ett annat kön. Det finns fortfarande mycket stigma relaterade till könsidentitetsfrågor.

På frågan om varför siffran är så hög svarar Kosidou:

— Samhällsutvecklingen går kanske mot en större acceptans, då vågar man uttrycka sina upplevelser.

Till den sexualmedicinska mottagningen Anova i Stockholm söker sig personer som upplever könsinkongruens, alltså att kroppen eller det kön som tilldelats vid födseln inte stämmer överens med könsidentiteten.

— Antalet patienter har ökat hela tiden sedan 2003, säger Cecilia Dhejne, psykiater och sexualmedicinare vid Anova Karolinska.

Kyriaki Kosidou kommenterar avslutande den anmärkningsvärda ökningen av könsinkongruens:

— Det är uppenbart att det har hänt något i samhället.

Att det är just i samhället som förändringen har skett och inte i människors fysiologi eller psyke är en uppfattning som många av Nordfronts läsare delar.

Källa:
En av hundra vuxna har haft tankar om könskorrigering

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Själv dras jag med tankar att vilja accepteras som man av detta samhälle och inte behöva danas om i enlighet med genusteori. :( I ett dårhus som det svenska får man inte vara normal man. Är man det stöter man ständigt på hinder.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

hoppas det är rätt personer som gör det innan de har hunnit få barn isåfall

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Helt rätt där – dårar ska inte få föröka sig. Det är bara att tacka och ta emot att de frivilligt släcker sin degenererade släktlinje.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Om så är fallet är ju stackarna förvirrade och behöver hjälp. Och vem vet om denna undersökning är manipulerad eller inte.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  Rokviken

om det är sant att det är så många så borde man ju ta en titt på all skit vi får i oss via mat och vatten, kan det va hormoner från p-piller eller annat det som gör vissa till hermafroditer? men istället förutsätter man bara att dessa personer måste vara ”födda i fel kropp” det låter inte särskilt troligt att det är så, det enda trångsynta är i varför man inte forskar i vad det är som ligger bakom könsdysfori och hur man ska kunna undvika att så många drabbas av SJUKDOMStillståndet..har man provat att tex. ge en pojke… Läs mer »

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Du har nog rätt i att vad vi får i oss via maten samt vatten och som säkerligen innehåller hormoner och annat skräp gör att hjärnan påverkas. Lägg till massmedia och normalisering av att komma ut som: ”född i fel kropp”.

Munken
Nybörjare
Munken
1 år sedan
Reply to  Rokviken

Glöm inte bort flamskyddsmedel,teflon och annan plast i allmänhet.