En av extremisterna i Malmö var ”nazistspion”

EXTREMISTER. En av vänsterextremisterna som attackerade medlemmar i Svenskarnas parti i Malmö uppger att hon har varit en ”undercover nazist” i den danska så kallade vit-makt miljön.

Johannsen

Den 25-åriga danska ”antirasisten” Charlotte Johannsen är en av dem som hamnade i bråk med medlemmar från Svenskarnas parti i Möllevången i Malmö. Johannsen fick i och med attacken smaka på självförsvar från de nationella.

Charlotte Johannsen är sedan tidigare känd i Danmark som en så kallad antirasist. I boken ”Förklädd som nazist – en Århushistoria”, som gavs ut 2010, berättar Johannsen om hur hon infiltrerade ”nazistmiljöer” i Århus. Under sina två år som spion åt den vänsterextrema organisationen Redox gick hon så långt att hon blev tillsammans med en man som tillhörde den innersta kretsen i White Pride.

Efter att boken gavs ut uppges Johannsen tvingats gå under jorden men har nu dykt upp här eftersom hon anser att Sverige är mer ”inkluderande” och inte lika uppdelat i ”vi och dem”.

Källa:
Känd nazistspion bland de skadade

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om