En av Eugene Terre’blanches mördare frikänns

Den 3 april 2010 mördades AWB-ledaren Eugene Terre’blanche på ett brutalt sätt av negrer på sin farm. En 29-årig neger vid namn Chris Mahlangu har nu funnits skyldig till mordet på Terre’blanche.

Eugene Terre’blanche 

Domaren avfärdade flera av Mahlangus påståenden. Bland annat trodde inte domaren att han agerat i självförsvar. Mahlangus medhjälpare, den 18-årige Patrick Ndlovu, frikändes dock från anklagelsen om mord. Det slutliga straffet för förövarna bestäms nästa månad.

Enligt den brittiska tidningen The Independent fick mordet på Eugene Terre’blanche förhållandevis stor uppmärksamhet internationellt sett, samtidigt som fallet ignorerades av den inhemska massmedian i Sydafrika. I samband med rättegången fick polis separera AWB-anhängare från personer som stödde mördarna.

År 2011 menade människorättsorganisationen Genocide Watch att de hade “bevis för en organiserad uppvigling till våld mot vita” I Sydafrika. Läs vad Nordfront tidigare skrivit om folkmordet bland annat på följande länkar:

Sydafrika: Mordvågen fortsätter

Resultaten av ANC:s kampsånger

Ett erkännande men ingen seger

Nordfront har tidigare skrivit om mordet här:

Eugène Terre’Blanche mördad

Tusentals slöt upp när Terre’Blanche begravdes

Efter mordet höll Svenska motståndsrörelsen en manifestation mot folkmordet på boerna:

Kort rapport från manifestationen Stop the Boer Genocide i STHLM

Läs mer om rättegången mot mördarna här

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments