Emil Hagberg frigiven (och information till nya medlemmar)

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Emil Hagberg från Nordiska motståndsrörelsens svenska riksledning frigavs från fängelse i morse och kommer snart åter att skicka ut medlemspaket.

Hagberg dömdes till en månads fängelse för våldsamt upplopp efter att ha deltagit på en aktion på Medborgarplatsen i Stockholm år 2016. Domen var mycket kontroversiell, då vissa av aktivisterna helt korrekt friades under en rättegång medans andra dömdes under en annan, trots att alla deltagit på samma aktion och agerat på ett liknande sätt. Stockholms tingsrätt friade med avslutningsorden:

”Inget tyder på att det faktiskt utövades något våld på person från någon demonstrants sida. Detta har heller inte påståtts av åklagaren. Redan det innebär att åtalet ska ogillas i sin helhet.”

Dock tillhörde Hagberg alltså de som dömdes. Han började avtjäna sitt fängelsestraff den 30 maj. Då strafftiden bara var en månad valde han att inte göra någon stor och offentlig sak av det hela utan istället att bara sitta av tiden. Av samma anledning och på grund av hög arbetsbelastning för andra personer som skulle kunna tagit över Hagbergs uppgift med att göra utskick till nya medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen, har dessa istället lagts på hög under tiden.

Utskicken kommer att påbörjas inom kort, men då en hel del människor anslutit sig kan det fortfarande komma att ta en tid innan alla har fått sitt. Vi hoppas att nyare medlemmar som ännu inte fått sitt medlemspaket kan ha överseende med detta.

Hagberg möttes i morse upp av kamrater utanför Fosie-anstalten i Malmö och låter hälsa att han är på glatt humör och vid god vigör. Nordfront välkomnar honom hem från semestern!

Stöd politiska fångar genom Nordiska motståndsrörelsens fånghjälp.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan

han har nog rekryterat massa fulla skins därinne

Den-Kristne
Nybörjare
Den-Kristne
2 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Det kan du vara säker på – fast fanns det inte skinheads i Stockholm 2012?

Anna
Nybörjare
Anna
2 år sedan

Muck! Grattis. Välkommen ut i freiheit-en.

Peter
Nybörjare
Peter
2 år sedan

Tack för insatsen!

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
2 år sedan

Detta visste jag inte om men välkommen tillbaka!
Jag donerade 800 kr nyligen till Fånghjälpen!
Kampen går vidare!

Gunnar
Nybörjare
Gunnar
2 år sedan

Välkommen ut kämpe!

Den-Kristne
Nybörjare
Den-Kristne
2 år sedan

I fängelset väntar minst 100 fulla skinheads.