Emil Hagberg deltog i Me Ne Frego: ”Kampen står mellan Motståndsrörelsen och systemet!”

MEDIA. Emil Hagberg deltog under söndagskvällen i podden Me Ne Frego och diskuterade lördagens demonstration i Göteborg.

Me Ne Frego är en nationell podd som drivs av författaren och opinionsbildaren Jonas De Geer och Frodi Midjord. Under söndagen bjöds Emil Hagberg, som är medlem i Nordiska motståndsrörelsens riksråd, in till ett specialavsnitt för att diskutera lördagens händelser i Göteborg.

De Geer var själv på plats under demonstrationen, men befann sig fortfarande under söndagen i Göteborg och kunde därmed inte medverka. Istället deltog även Rasmus Björnberg, som ackompanjerade De Geer i Göteborg och filmade åt Me Ne Fregos räkning.

Hagberg berättade bland annat om etablissemangshetsen mot Motståndsrörelsen som föregick demonstrationen och om varför den av polisens anvisade platsen för demonstrationen tolkades som en uppenbar fälla för demonstrationsdeltagarna. Dessutom konstaterade han att striden inte står mellan nationella och vänsterextremister utan mellan Motståndsrörelsen och systemet.

Midjord tog även upp den omdiskuterade Aftonbladetartikeln Så lyckades polisens hemliga taktik” och man diskuterade hur polisen skryter om att man lyckades ”stoppa” en grundlagsskyddad demonstration – med andra ord ett kraftigt rättsövergrepp.

Lyssna på avsnittet nedan:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om