Emil Hagberg åtalas – Expressen slår till igen

SVERIGE. Svenska motståndsrörelsens Emil Hagberg åtalas efter att polisen funnit tre knivar i hans bil. Expressen hänger ut honom med namn och bild och drar upp Hagbergs Kärrtorp-dom, trots att knivarna endast är ett bötesbrott.

emil hagberg

Den 20 april i år färdades Emil Hagberg tillsammans med två andra personer i en bil på E18 på väg mot Ludvika. Vid Enköping ska två polisbilar ha stannat Hagberg för att sedan genomsöka bilen samt visitera honom och de andra passagerarna. I bilen ska polisen ha hittat tre knivar som de sedan beslagtog.

På plats informerade polisen Hagberg om att han är misstänkt för brott mot knivlagen, ett brott som Hagberg förnekar.

Trots att brott mot knivlagen endast är ett bötesbrott blossar Expressen upp nyheten med rubriken ”SMR-ledaren Emil Hagberg åtalas igen” och hänger ut honom med namn och bild. Och i sedvanlig ordning så drar de upp Kärrtorp-händelsen som inträffade i december 2013.

Nordfront har varit i kontakt med Hagberg för att kort höra vad han har att säga om åtalet.

Hur ställer du dig till brottet du är misstänkt för?

— När det gäller åtalet så anser jag mig vara oskyldig men skulle man ändå anse mig vara skyldig så är det i regel ett bötesbrott och om det kan jag säga följande: En Hagberg betalar aldrig sina skulder.

Vi tackar Emil Hagberg för hans svar och Nordfront kommer att återkomma till ämnet när mer finns att rapportera.

Källa:
SMR-ledaren Emil Hagberg åtalas igen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om