Elon Musk ställer sexmiljonerkronorsfrågan: ”Vilka tror ni ’äger’ media?”

DEBATT. På Twitter har uppfinnaren och ingenjören Elon Musk gått hårt åt lögnpressen och dess så kallade journalister. När han retoriskt ställde frågan vilka hans följare tror äger media började också anklagelserna om antisemitism att hagla in.

Elon Musk öppnar Pandoras ask genom att ställa den magiska sexmiljonerkronorsfrågan. Skärmbild: twitter.com.

Den Sydafrika-födde uppfinnaren, ingenjören och affärsmannen Elon Musk har nyligen startat något som kan liknas vid ett korståg mot så kallad traditionell media. Bland annat har han ifrågasatt hur det kan komma sig att stora mediekoncerner kan ljuga fritt utan konsekvenser, samt hävdat den kontroversiella ståndpunkten att man faktiskt kan kräva att media är sanningsenlig i sin rapportering.

Musk har till och med annonserat att han tänker lansera en webbtjänst där användare får gradera olika mediers trovärdighet.

Men det var när han under söndagen ställde den retoriska frågan ”Vilka tror ni äger media?” som kontroverserna började hagla. Många ansåg uppenbarligen att det var antisemitiskt att bara ställa frågan, medan andra hyllade Musk för att ha mod nog att ställa den. En del påpekade också att Musk kan ha blandat ihop trippelparanteser med citationstecken.

I skrivande stund har Elon Musk inte valt att pudla eller förklara någon slags icke-antisemitisk intention bakom frågan.

Källa:
Elon Musk has more to say about the media

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments