”Elev”kampanjen

På Åsö gymnasium i Stockholm har det de senaste månaderna varit en hätsk stämning. Det stora samtalsämnet i korridorerna har varit konflikten mellan patriotiska elever på skolan och den så kallade ”Elevkampanjen”, en frontorganisation för den kommunistiska sekten Offensiv.

Sedan den kommunistiska sekten Offensiv dök upp på Åsö gymnasium i Stockholm har facit varit; hot, trakasserier, våld och upplopp. Borta är den tidigare trygga och avspända stämningen på skolan, de har skapat konflikter, bråk och spänningar som inte existerade tidigare. Låt oss se på bakgrunden till konflikten; med eller utan skolans tillåtelse satte Offensivs frontorganisation ”Elevkampanjen” upp sina bokbord i skolans huvudkorridor. Från bokborden spred Elevkampanjen kommunistisk propaganda och agiterade tills de provocerade fram ett bråk med ett par elever som slutade med att bokbordet vältes och handgemäng uppstod.

Misslyckad demonstration
Direkt efter spreds flygblad i Åsö gymnasium som bland annat hetsade mot en av eleverna som varit inblandad i bråket. Två dagar efter bråket höll Offensiv/”elev”kampanjen en demonstration vid skolan, som blev minst sagt misslyckad. Kommunisterna skrek sina vanliga slagord: ”Fascism”, ”rasism”, ”hot mot demokratin” o s v. De skrek också namnet på den utpekade eleven och att han ”inte vågar visa sig”! Som en följd av detta gick eleven ifråga ut på skolans terrass och vinkade ner mot kommunisterna och de ansamlade eleverna. Vinkandet utlöste spontana applåder hos eleverna och förtvivlade vrål från ”elev”kampanjens megafon – ”nej, nej ni ska inte applådera åt fascisten!”.

Inget stöd för Offensiv/”elev”kampanjen
Trots sitt gapande om ”ni är tretusen elever och dom en handfull fascister” hade ”elev”kampanjen näst intill inget stöd, de hade runt dussinet medlemmar bland dessa tretusen elever, färre än den handfull de är emot. Detta bristande stöd stoppade dock inte ”elev”kampanjen, utan de bestämde sig för att ha en ny demonstration, men nu med en viss skillnad; i brist på elever som stödde dem så bestämde de sig för att fylla ut leden. Självklart inte med elever från Åsö gymnasium (om ens från någon skola) utan fler av Offensivs medlemmar, diverse förvirrade vänsterungdomar och AFA (Antifascistisk aktion, den mest våldsamma av kommunistsekterna i Sverige), alla helt oförhappandes i koalition med den enligt egen utsago ”politiskt obundna” ”elev”kampanjen.

Bråk och oroligheter: Elever mot ”elev”kampanjen
Den andra demonstrationen genomfördes torsdagen den 13 mars. Fram till strax innan tolvslaget, då demonstrationen skulle börja, var det lugnt vid skolan, även om några elever samlats ute för att se vad som hände. Då samlades ett trettiotal skinnskallar på skolgården, vänner till elever på skolan. De hann inte stå där mer än några minuter innan polisen kom fram och drev tillbaks dem till en gata precis utanför skolgården, ungefär samtidigt som de första kommunisterna dök upp. Efter att ha smugit runt och ”kollat läget” satte ett tiotal av ”Elev”kampanjens medlemmar upp sin megafon vid en av skolans ingångar. Samtidigt som skinnskallarna radades upp mot en husvägg och avvisiterades av polisen kom ”elev”kampanjens sympatisörer till platsen (och det behövs knappast nämnas att av dem var bara ett fåtal elever och av dem knappt ens någon från Åsö gymnasium).
Den förvånansvärt ringa polisstyrkan var helt inriktad på skinnskallarna vilket innebar att kommunisterna fick röra sig fritt på skolgården. Så när de såg två patrioter fotografera skolan och dokumentera händelserna blev stämningen ännu mer infekterad. Offensiv och ”Elev”kampanjen nöjde sig med att skrika saker som ”nazistiska dödslistor” och andra liknande slagord från deras kommunistiska föreställningsvärld.
AFA däremot gick till attack. Ett femton-tjugotal AFA medlemmar överföll de två med kameran och handgemäng uppstod. Då ingrep några elever från skolan mot kommunisterna och stannade upp dem. Bråket stod alltså mellan Offensiv/”elev”kampanjen och AFA å ena sidan och elever från Åsö gymnasium å andra sidan – inte mellan ”skinnskallar och antivåldsdemonstranter” som några av de mer fantasifulla medierna påstod! Strax efter detta bröt ännu ett bråk ut mellan kommunisterna och tre patrioter. Den här gången var det på andra sidan skolan, där det inte fanns några elever. Efter ett kort handgemäng fick istället kommunisterna förstärkning så att de var drygt ett hundratal, enligt vissa uppåt 150. De tre som de gav sig på klarade sig oskadda från platsen. Kommunisthopen vällde sedan tillbaka mot den plats där poliserna höll skinnskallarna i schack. Polisen bestämde sig för att forsla bort skinnskallarna i en SL-buss. Ett par stenar kastades av kommunisterna, men utan effekt. När bussen försvunnit drog sig ”elev”kampanjen och deras sympatisörer mot medborgarplatsen, där de hade ett möte, ännu färre eftersom AFA och andra bråkmakare försvunnit undan polisen och TV-kamerorna.

Medierapporteringen: Lögner och dumheter
Medierapporteringen i TV och tidningar bestod av de vanliga falsarierna med påståenden som ”antirasister och skolelever i bråk med skinnskallar” (DN), ”demonstration mot våld (?) och rasism” och diverse överdrifter om bråkets storlek och antalet skinnskallar och demonstrerande (man tenderade att räkna ihop skolans elever med kommunisterna). Mest intressant var de regionala nyheterna (ABC) som i sina sändningar faktiskt rapporterade att de enda bråkmakarna och orosstiftarna var ”Elev”kampanjen. I TV4 gavs endast kommunisterna utrymme (de hade till och med hittat två kommunistiska elever att visa upp). ”Elev”kampanjen annonserade att man nu minsann hade ett 40-tal sympatisörer/medlemmar på skolan (av 3000 elever) och tänkte ha en demonstration till.

Ännu mer bråk, ännu fler fiaskon
På grund av hatet som Offensiv och ”Elev”kampanjen piskat upp på Åsö gymnasium blev den elev som kommunisterna pekat ut i flygblad och tal överfallen av ett invandrargäng som kom till skolan. Den 14 mars, dagen efter överfallet blev eleven överfallen igen, nu av en kriminellt belastad utlänning som tidigare dömts för väpnat butiksrån. En kamrat till eleven ingrep resolut och lyckades bryskt fösa tillbaka den utländske våldsmannen. Dessa händelser förvånar knappast efter ”Elev”kampanjens hets mot eleven i skolan. Samma dag som invandrargänget överföll den utpekade eleven hade Offensiv och ”Elev”kampanjen sin nästa demonstration, denna gång på Medborgarplatsen, en plats väldigt nära skolan. Demonstrationen bestod av c:a 70-90 personer, något som tycks lite märkligt då ”Elev”kampanjen sade sig ha ökat till hela 55 medlemmar bara på Åsö gymnasium. Det måste vara väldigt få på övriga skolor. Med tanke på medelåldern i elevkampanjens huvudgrupp kan man tänka sig att en av rekryterna kan vara den på skolan öppet kommunistiska intendenten som istället för att ta elevernas parti mot bråkmakarna hela tiden försökt få den utpekade eleven avstängd från skolan, vilket nu är ett faktum.
Att Offensiv/”Elev”kampanjen skjutit upp den senaste demonstrationen när den var tänkt att hållas strax efter den tidigare, kan bero på att elever på skolan tydligen tryckte upp flygblad signerat ”Elever mot ”Elev”kampanjen” där man uppmanade sina skolkamrater att kasta ägg på kommunisterna och skratta åt dem. Eftersom ”elev”kampanjen vet att endast ett ytterligt fåtal av skolans elever stöder dem och att många däremot är negativa om inte direkt fientliga mot deras unkna kommunism, bedömde de sannolikt att risken var stor att eleverna i Åsö gymnasium skulle följa uppmaningen. Så de inte bara senarelade demonstrationen utan lade den dessutom som sagt på Medborgarplatsen istället för bredvid skolan som de två tidigare. Vi hoppas att Åsö gymnasiums elever står på sig mot kommunisterna och tackar för de fyndiga citattecknen runt ”elev” i ”Elev”kampanjen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments