Elever luras i halalslaktad mat

Efter att elever på Ullvigymnasiet i Köping fått reda på att halalslaktad mat serveras i andra skolor hörde en av eleverna sig för med chefen för Köping kommuns måltidsservice och fick då veta att skolan redan hade serverat halalslaktat kött ett flertal gånger utan att informera eleverna om detta.

Realisten rapporterar att det ska ha blivit ett stort samtalsämne på skolan när övriga elever fick vetskap om att de helt ovetande har ätit religiöst slaktad mat i skolan. Eleverna på skolan riktar nu ett gemensamt krav till kommunen att det ska serveras alternativ till den halalslaktade maten och att all sådan mat ska markeras tydligt. Kommunen vägrar att servera alternativ till halalslaktad mat men öppnade för möjligheten att i framtiden informera eleverna när det serveras halalslaktad mat.

Elever på skolan som Realisten pratat med uppger vidare att de svenska eleverna på Ullvigymnasiet, där 25 procent av eleverna är muslimer känner sig fortsatt kränkta av kommunen. En av eleverna på skolan uppmanar elever i andra skolor att ta reda på hur det ligger till med maten i just deras skola.

Halalslakt innebär att man skär ett snitt i djurets hals så att alla större blodkärl i halsen kapas samtidigt och djuret därmed drabbas av akut syrebrist i hjärnan. På detta sätt tömmer man djuret på blod för att sedan stycka upp det.

Källa: 
Eleverna på Ullvigymnasiet protesterar mot halalslaktad mat

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments