Elever gjorde romersk salut på väg till mytologiskt läger

KULTUR. Elever från en högstadieskola i Stockholm blev polisanmälda för att ha utfört romerska saluter när de skulle besöka ett koncentrationsläger.

En grupp högstadieelever som reste till ett koncentrationsläger i ”utbildningssyfte” blev filmade när de på sitt hotel gjort romersk salut. Detta resulterade i att rektorn polisanmälde ärendet.

— Jag tänker som alla andra att man blir bestört och ledsen, för tanken med resan var tvärtemot, säger rektorn.

Polisen la dock ned ärendet om hets mot folkgrupp då man inte ansåg att det fanns något uppsåt att sprida hälsningen till en större publik. Rektorn tycker dock att det fortfarande återstår en ”etisk bit” även om polisen kommit fram till att inget brott har begåtts.

Källa:
Elever heilade på resa till förintelseläger

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
AdolfMariaKarlRamonFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Susanne Stenberg
Medlem

Det är helvete vad kränkta människor blivit ,anmäler allt som de icke gillar..

Samhället har verkligen försvagat den Nordiska människan.

Fredrika
Medlem

Det har du rätt i. Ja, jag vet inte om man ska hoppas att barnen iallafall lär sig att anmäla skolan för allt från hindrande av fri åsiktsbildning och självständigt tänkande, vilket läroplanen låtsas garantera, till orättvis behandlig från lärare och övergreppen från alla rasfrämlingar. Till och med juridikjuden Mårten Schultz säger sig vara bekymrad över den från Jewsa importerade anmälningskulturen.

Fredrika
Medlem

F*rb*nn*de rekotrj*v*l. Inte för att hon blir upprörd över att barnen gör en Julius Caesarhälsning, men för att hon kriminaliserar barnen hon ansvarar för och skickar polisen på dem, när de umgås och skojar lite. Det hade räckt att tala med dem (inte TILL dem). Att skoja på detta sätt är bara en del i att förhålla sig till inlärningen av undervisningsmaterialet när de tvingas reflektera över otäcka saker. Barn drar till exempel grova sexskämt för att kunna bearbeta det skrämmande i att växa upp till en sexuell individ. Men skolan kan mycket lite om socialpedagogik. Skolan är ofta barnens… Läs mer »

Ramón Mercader
Medlem

Undra vad som hade hänt om eleverna tydligt uttalat sig om att ”gasandet av judar” är en lögn?

Karl-Путин A
Medlem

Det är samma skola som den 11-åriga flickan som blev massakrerad av lastbilsmuslimen på Drottninggatan i Stockholm gick i.

Jag tycker att den här skolans rektor Maija Möller Grimakova borde anmäla Sveriges Riksdag och Polismyndigheten för vållande till annans död av den 11-åriga Ebba Åkerlund och 4 människor till, genom att okontrollerat släppa in presumtiva terrorister i tiotusental varje år i Sverige – och inte att ägna sig åt åsiktsförtryck av sina elever.

http://gfx.omni.se/images/ecc395c1-29bc-4ace-bf7f-6825b2f3fcca?w=640

Maria
Medlem

Det där heilandet är trots allt väldigt barnsligt och inget att ta i försvar det som däremot är oroväckande att barn måste åka till Auschwitz och ta del i en lögnspridning utan att få alternativa fakta det är mer bekymmersamt.

Karl-Путин A
Medlem

Jag tror att det är så här:

Eleverna på den aktuella skolan är inga dumskallar och har genomskådat (((orsaken))) till samhällsförfallet och den importerade masskriminaliteten som orsakade att en elev på deras skola massakrerades på det mest makabra sätt och därför uppför sig som de gör.

Det är helt enkelt en protest mot (((systemet))).

Adolf
Medlem

Det är ju inte fel att göra en romersk salut lite då och då