Elever filmades på privat julfest – döms för rasism efter påstådd ”Hitlerhälsning”

INRIKES. Tre gymnasieelever har dömts för ”hets mot folkgrupp” efter att de blev filmade medan de gjorde en så kallad Hitlerhälsning. En tidigare elev angav de tre personerna till skolan som sedan gjorde en polisanmälan.

Foto: Snapchat

Det var den 12 november förra året som det var en julfest på en gymnasieskola i Nyköping. Efter att festen på skolan hade avslutats fortsatte den i privat regi och det var där som tre kvinnliga elever blev filmade när de gjorde något som kan ha varit en ”Hitlerhälsning” medan de ropade ”Sieg heil”.

De tre kvinnorna ska i förhör och under rättegången ha sagt att de var berusade och att de sjöng med till hög musik. Vid det aktuella tillfället ska de ha sjungit med i norsk sång med texten ”Si hei”.

På frågan om armrörelserna de gjorde var en ”heilhälsning” eller om de bara viftade med armarna, svarade en av eleverna följande:

— Vi räknade med att det var som en heilhälsning, tror det var därför vi gjorde så.

Vidare sa eleven att de inte menade något ”rasistiskt” med armrörelserna.

Kvinnorna blev filmade via Snapchat och det var en tidigare elev som kopierade filmden och visade upp den för skolan som därefter anmälde kvinnorna. Nu har de dömts för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” till 2000 kronor i dagsböter.

Enligt uppgifter ska de tre eleverna ha blivit trakasserade efter att filmen spreds på sociala medier.

Källor:
Elever i Nyköping gjorde Hitlerhälsning
Elever filmet på privat julefest – straffes for rasisme etter «Hitlerhilsen»

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
EthnyKlausVeraSverkerCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Skvallerbyttans namn och bild borde ha varit med i artikeln.

Och idioterna i skolledningen också.

När jag gick på gymnasiet var det en lärarinna som förolämpade hela klassen och sa något om att om ”hon hade fått bestämma skulle bara humanistiska och andra akademiska utbildningar få finnas på hennes fina skola.”

Yrkesutbildningarna de skulle gå på en annan skola, tyckte hon.

När hon skulle åka hem, så låg hennes Volvo på sidan invält i en häck.

comment image

Klaus
Medlem

Livet är mer kamp än kärlek. Förbjuda den romerska hälsningen och ”Sieg heil” hör till Talmud-judarnas monopolistiska storhetsvansinniga kamp för världsherravälde. Västtysklands ockupationsmakter bestämde att vi måste lär oss latin (och engelska) för att bli humanistiska i stället för teknisk-militanta eftersom ”varje krig började i Germany”. Latin var bara trakasseri.

Ethny
Medlem

Lyckades inte hitta någonting i Flashbacks delfora ”Brott och Kriminalfall”. Ingenting heller i den spikade tråden ”Domar och förundersökningsprotokoll”. Brukar annars vara ganska bra att hitta dylik information. :/ Finns det någon information vilken skola, vad rektorn heter, etc? Annars om man bor nära Nyköping kan man ta sig till tingsrätten / dummstolen (vet inte om det finns fler än en, annars kanske det är svårare) och fråga om de kan finna domen genom att ge den information som finns tillgänglig. Då kan man få tillgång till FuP:en, antingen köpa den och kunna ta med hem eller läsa där på… Läs mer »

Sverker
Medlem

Arma politiskt korrekta idioter, som senare kommer att skämmas ihjäl när dom fattar att juden grundligt hjärntvättat dom, med dubbel förtvätt, i 90 grader, och med extra lång centrifugering.

Vera
Medlem

Vilken larvig lagparagraf HMF är. en är så dum att man måste skratta. Ingen skadas, inget blir förstörd, det är sådant som lagar skall vara till för. Judarna blir illa berörda – stackare – men vi nationalsocialister får tåla alla möjliga tillmälen. T. o. m. högt utbildade kan inte skriva eller uttala nationalsocialister – vad är det för fel med dem?? En sak är säker – vi får inte ära våra föregångare och Adolf Hitler – då tas HMF idiotin till MEN FÖRTAL AV DESSA AVLIDNA GÅR BRA – med vilka lögner som helst.