Elevassistent i Lycksele åtalas för 43 fall av sexövergrepp mot barn

BROTT. En 27-årig man som arbetat som elevassistent på en 1-6-skola i Lycksele kommun åtalas för 43 fall av sexuella övergrepp mot barn i åldrarna 7 till 15 år. 

Arkivbild.

Nu åtalas en 27-årig man som arbetat på en 1-6-skola i Lycksele kommun för 43 barnsexbrott, bland andra grov våldtäkt mot barn, barnpornografibrott, sexuellt ofredande och försök till köp av sexuell handling av barn. Flera av övergreppen har filmats.

— Över 20 målsägande är hörda under utredningen, säger kammaråklagare Anna Lundberg.

Brotten har enligt åklagaren ägt rum under hela 11 års tid och sexövergreppen har drabbat minst 13 barn i åldrarna 7 till 15 år. Övergreppen ska ha skett både i skolan, i mannens bostad, och på en simhall.

Den misstänkte pedofilen greps den 1 mars i år och har suttit fängslad sedan dess. Han har i princip erkänt brottsligheten och skulle ha åtalats senast den 12 april, men fallet har dragit ut på tiden eftersom härvan har växt.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments