Ekonomer: Sveriges bostadsmarknad världens mest riskabla

EKONOMI. Sveriges bostadsmarknad är den mest riskabla i hela världen, enligt ekonomer vid Oxford University.

Rapporter om den svenska bostadsbubblan fortsätter att komma in. Nu slår ekonomer vid Oxford University fast att den bostadsmarknad mest störst risk för ett prisfall är den svenska, rapporterar Bloomberg.

— Karakteristiskt för Sverige, och länder som Australien, Hongkong och Kanada, är en längre tids bostadsbubbla och höga skulder som en betydande del av skuldräntan, uppger Adam Slater, ledande ekonom vid Oxford University.

Det är dessa länder som har de mest riskabla bostadsmarknaderna i världen, och där Sverige tar en mindre smickrande förstaplats.

Källa:
Ekonomer: Sveriges bostadsmarknad världens mest riskabla

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Karl-Путин ASverkerRokvikenPeterChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

(((Bankgangsterna))) gnuggar händerna och blåser mer gas i bubblan och när den spricker till slut håvar dessa as in än mer egendom för en spottstyver.

Peter
Medlem

Avskaffa pengar och penningväsende och bubblor, skulder, risker, beroende osv försvinner!

Rokviken
Medlem

Problemet är att den vanliga svensken är i händerna på ett slavsystem byggt på shekels. När räntan höjs kommer folk tvingas sälja sina högtbelånade bostäder och för ett lägre pris? Vad händer sen?

Sverker
Medlem

Basen/grunden till denna ekonomiska dårskap är att ”de utvalda” trollar fram pengar via sitt system av banker, varje gång någon lånar pengar. Det är därför allt och alla lockas och tvingas låna mer o mer o mer. PLUS ränta, denna djävulska judiska uppfinning!
De utvalda har gillrat denna fälla, och nästan alla låter sig fastna i fällan.
Politikerna låter detta ske, för dom är köpta utav den förstnämnda gruppen.
Lösningen? Som tyskland gjorde på 30-talet, skapa en bank som var judenfrei!

Karl-Путин A
Medlem

Det är inte räntan i sig som är felet – felet är att vi gav bort räntevapnet till (((Satans avkomma))) och det har vi kristendummen att tacka för.

Ränta finns även i Iran. Skillnaden mot Sverige är att vinsten inte hamnar på (((storbanker))) i New York, utan kommer det iranska folket till godo.

I ett nationalsocialistiskt Norden kommer naturligtvis ränta också att finnas, men nya pengar kommer bara att kunna skapas av den nationalsocialistiska statens banker.