Ekonomer pessimistiska över ny migrationsvåg

EKONOMI. Ekonomer i Tyskland är nu pessimistiska inför en fruktad ny våg av immigranter som kan komma till Europa om EU:s flyktingavtal med Turkiet skulle komma att kollapsa.

I samband med fjolårets migrationsvåg från Syrien och andra länder påstod många ekonomer att de trodde att asylsökarna skulle ha en positiv effekt på den europeiska ekonomin. Ekonomerna har nu kommit på andra tankar efter att de sett vilken effekt massinvandringen faktiskt har haft.

En undersökning utförd av Die Welt och Tysklands konsultfirma Roland Berger har visat att många av toppledarskapet inom tyska bolag fruktar kollapsen av flyktingavtalet mellan Turkiet och EU och en upprepning av den första migrationskrisen.

Axel Plünnecke från ett tyskt ekonomiinstitut säger att ”svårigheterna med asylsökande i den första vågen är uppenbara”, majoriteten kommer att behöva integreras länge innan de kan komma ut i arbetskraften.

Källor:
Economists Highly Pessimistic Over New Migrant Wave
Die große Furcht vor dem zweiten Flüchtlingsstrom

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments