Einstein avslöjad som rasist

UTRIKES. Den judiske vetenskapsmannen Albert Einstein har avslöjats som rasist efter att hans dagböcker från en Asienresa publicerats.

Den judiske vetenskapsmannen Albert Einstein har avslöjats som rasist. Detta efter att hans dagböcker från en Asienresa på 20-talet nyligen har publicerats.

Einstein reste bland annat till Kina, vars folk han beskrev som ”robotlika, flitiga, smutsiga och tröga”. Han kallade även kinesiska barn, av vilka han tyckte det fanns alldeles för många, för ”själlösa”.

Angående folket på Sri Lanka ansåg Einstein att de ”lever oerhört smutsigt” och att de ”gör lite och behöver lite”.

Den judiske vetenskapsmannen har ibland citerats av så kallade antirasister för att ha sagt att ”rasism är en sjukdom hos vita”, men bilden av honom verkar alltså vara betydligt mer komplicerad än så.

Källa:
’Industrious, filthy, obtuse people’: Albert Einstein’s travel diaries reveal the scientist’s shocking racism and xenophobia as they are published for the first time in English

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

14
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
GrottbjörnenCaesar-AureliusRokvikenHarald BafastKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Låter som en rätt typisk jude, med detta människoförakt. Det är också välkänt att han hade enormt med förakt för det mest grandiosa av alla folk – tyskarna – trots alla möjligheter deras land erbjudit honom. Och så får man inte glömma heller att hans betydelse för vetenskapen har överskattats något enormt, med all sannolikhet för att de imbecilla och antirationella judarna behövde någon slags modern intellektuell symbol för att inte ses som det primitiva folk de är.

Slipsen
Medlem

De flesta judar är rasister, speciellt germanofober!

Påläst
Medlem

Det är inte rasism att se ned på och tycka illa om andra folk. Nu bidrar Nordfront till att urvattna begreppet.

Lingonet
Medlem

Jag tror att nordfronts artikel är lite medvetet ironisk, med hänvisningen till antirasisterna.
Man ska inte skämmas för att man är rasist, hur var det nån sa om detta, jag hatar inte andra raser för att jag älskar min egen mer.
Personligen gör jag ingen skillnad på ras, religion, etnicitet etc. jag hatar ALLA svartingar. Men judarna, dessa förhudslösa gudsmördare och intrigatörer hatar jag mest.

Lingonet
Medlem

Jag tror inte det är olagligt, än, att medge att man hatar somliga i tal och skrift. I sådana fall hade vithatarna straffats många gånger.

Påläst
Medlem

Personligen har jag inget emot negrer som stannar där de hör hemma. Finns också en och annan bra neger här som är vettigare än de flesta svenskar.

Påläst
Medlem

De skulle ha skrivit ”rasist” inom citationstecken enligt min åsikt.

Karl-Путин A
Medlem

Fast det blir ju lite komiskt när det absoluta bottenskrapet som evolutionen någonsin frambringat gör sig lustiga över raser som gör sitt bästa för att skapa sig ett eget liv utan att parasitera på andra folk och raser.

Rokviken
Medlem

Kan det vara avundsjuka?

Påläst
Medlem

Fast judarna har ju skapat sig själva genom att avla fram vissa egenskaper. Dessutom är de från början en osalig blandning av alla möjliga folk, och rasblandning brukar bl a leda till för mycket eller för lite signalsubstanser i förhållande till hjärnstrukturen = psykisk ohälsa.

Tors Spjut
Medlem

Var inte Einstein en bluff/bedragare som tog cred för någon annans vetenskapliga upptäckter?

Tors Spjut
Medlem
Grottbjörnen
Medlem

som så många andra ((vetenskapsmän))

Caesar-Aurelius
Medlem

Albert Einstein i ett brev skickat den 13 september 1900 till sin dåvarande älskarinna:

I am glad that you stroll around so much & have gotten a good sunburn – how am I going to press my little Negro girl to me!