Einstein avslöjad som rasist

UTRIKES. Den judiske vetenskapsmannen Albert Einstein har avslöjats som rasist efter att hans dagböcker från en Asienresa publicerats.

Den judiske vetenskapsmannen Albert Einstein har avslöjats som rasist. Detta efter att hans dagböcker från en Asienresa på 20-talet nyligen har publicerats.

Einstein reste bland annat till Kina, vars folk han beskrev som ”robotlika, flitiga, smutsiga och tröga”. Han kallade även kinesiska barn, av vilka han tyckte det fanns alldeles för många, för ”själlösa”.

Angående folket på Sri Lanka ansåg Einstein att de ”lever oerhört smutsigt” och att de ”gör lite och behöver lite”.

Den judiske vetenskapsmannen har ibland citerats av så kallade antirasister för att ha sagt att ”rasism är en sjukdom hos vita”, men bilden av honom verkar alltså vara betydligt mer komplicerad än så.

Källa:
’Industrious, filthy, obtuse people’: Albert Einstein’s travel diaries reveal the scientist’s shocking racism and xenophobia as they are published for the first time in English

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
14 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments