Egyptens parlament godkänner förslag om att skicka trupp till Libyen

UTRIKES. Det egyptiska parlamentet har godkänt ett förslag om att placera trupp i grannlandet Libyen, där ett inbördeskrig pågår.

Under måndagen godkände det egyptiska parlamentet ett förslag om att skicka trupp till grannlandet Libyen, där ett inbördeskrig pågår mellan två regeringar. En av dessa har säte i Tripoli och leds av premiärminister Fayez al-Sarraj och en annan har säte i Tobruk och leds av militären Khalifa Haftar.

Detta skulle kunna leda till en konflikt mellan Egypten och Nato-landet Turkiet, då de båda staterna stödjer motsatta sidor i konflikten. Egypten stödjer, tillsammans med Förenade arabemiraten och Ryssland, Haftar medan Turkiet stödjer al-Sarrajs regering.

Egypten har sedan tidigare haft ett visst engagemang i konflikten då man genomfört flyganfall i landet. Samtidigt har Turkiet krävt att allt stöd till Haftar, som man kallar en ”kuppmakare”, ska upphöra för att säkra freden i landet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments