Efter valsegern: Partiet Lega allt populärare i Italien

ITALIEN. Under vice premiärministern samt inrikesministern Matteo Salvinis ledning växer det nationalistiska partiet Lega i Italien.

Italiens nye inrikesminister Matteo Salvini ligger bakom paritet Legas växande popularitet.

I mars i år fick Lega (tidigare Lega Nord) 17,4 procent av rösterna i det italienska parlamentsvalet. Sedan partiets ledare Matteo Salvini blivit vice premiärminister och inrikesminister har han och partiet Lega ökat i popularitet. Idag skulle 34,7 procent av italienarna rösta på Lega om det vore val.

Matteo Salvini har sedan valet hamnat i konflikt med EU och dess Bryssel-byråkrater, något som gjort honom till en populär politiker också utanför Italien.

I valet i mars blev EU-kritiska Femstjärnerörelsen störst parti med 32 procent av rösterna. Det stödet har nu sjunkit till 28,7 procent vilket gör Lega till Italiens största parti i opnionen.

Källa:
Italians First! Massive growth makes Salvini’s anti-migration party largest in Italy

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SverkerKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Bravo Italia!
Italiensk pizza börja smaka igen.

Sverker
Medlem

Har ni sett hur den engelske PK-horan i programmet Hard Talk, försökte snärja Salvini gonom att koppla honom mot Mussolini?
Det hade PK-horna inte mycket för, utan Salvini tacklade galant.
Generellt så behöver många nationella medieträning så man inte blir ställd och därigenom förlorar matchen, när dom klassiska sarorna läggs ut, typ ”tar du avstånd ifrån nazismen”.
Jag ser tyvärr att en del faller i fällan och börjar svamla!