Efter terrordådet – föreläsning om ”rasism” i Borlänge

ABSURDISTAN. Efter terrordådet i Stockholm har Borlänge kommun bjudit in samordnaren mot våldsbejakande extremism i Göteborg till att föreläsa, men seminariet kommer inte handla om islamism utan om “vit makt-miljön och rasism”.

Haisam A. Rahman.

Under tisdagen har samordnaren mot våldsbejakande extremism i Göteborg, Haisam A. Rahman, bjudits in till att föreläsa på högskolan Dalarna i Borlänge i ett samarbete med länsstyrelsen och Borlänge kommun.

Seminariet som kommer att hållas under dagen har temat “vit makt-miljön och rasism”.

— Vad man själv kan göra som medborgare är att ta vara på medmänskligheten och prata samt hitta plattformer där man kan diskutera det som gör oss till människor, likheter, olikheter och att ha ett öppet hjärta och synliggöra att i demokratin är det allas lika värde som gäller och det ska göras i hemmet, skolan och på arbetsplatsen, det ska göras överallt. Demokrati är inte enbart att rösta vart fjärde år, demokrati är någonting man gör varje dag, säger Rahman.

Källa:
Så kan du själv motverka extremism

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments