Efter terrordåden i Bryssel – SL höjer beredskapen

INRIKES. Efter terrordåden i Bryssel, då minst 26 personer ska ha omkommit, höjer nu SL sin beredskap. All trafikpersonal har uppmanats till att vara extra vaksamma.

Under tisdagen inträffade ett antal explosioner vid flygplatsen Zaventem och i tunnelbanan nära stationen Maelbeek i Belgiens huvudstad Bryssel. Minst 26 personer ska ha dödats i terrordåden. Enligt flera medier så har den islamistiska terrororganisationen IS tagit på sig skulden för dåden.

Med anledning av detta höjer nu SL sin beredskap och uppmanar samtidigt all trafikpersonal att vara extra vaksamma. Mer personal har satts in för att övervaka de 4 600 kameror som SL använder sig av.

— Det handlar främst om att vi ska kunna reagera snabbt och brett om vi får indikationer på att någonting inte är som det ska, säger Lovisa Åbom från SL:s presstjänst.

Hon tror dock inte att den ökade hotbilden kommer att innebära att fler väljer att undvika att resa med SL.

— När hotnivån mot Sverige bedömdes ha ökat och vi hade det säkerhetspolisen kallar hotnivå 4 såg vi inga indikationer på minskat resande. De tidigare attentaten i Paris minskade inte heller resandet, säger hon.

Källa:
Höjd beredskap i Stockholms tunnelbana

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments