Efter ”Stoppa Soros”-lagen: Finansjudens verksamhet ämnar lämna Ungern

UNGERN. Juden George Soros ämnar stänga sin antinationalistiska organisations kontor i Ungern, där så kallade ”högerextremister” nyligen vann valet.

Att finansjuden George Soros verksamhet lämnar Ungern glädjer landets premiärminister Viktor Orbán, som länge kämpat mot Soros subversiva inflytande över landet.

Open Society Foundations, som grundades av den judiska miljardären George Soros, har meddelat att de kommer att stänga sitt kontor i Budapest i Ungern och istället flytta till Berlin. Orsaken sägs vara att Viktor Orbáns nyvalda regering tagit krafttag mot den antinationalistiska organisationens verksamhet i Ungern.

På fredag deltog Orbán i sin veckovisa intervju på radio och sade att ”ni förstår nog om jag inte gråter ögonen ur mig”, syftande på att Soros organisation lämnar landet. Premiärminister Orbáns parti fick nyligen två-tredjedelar av rösterna i valet i Ungern och han har sedan dess lovat att ta itu med så kallade icke-statliga organisationer (NGO) som finansieras utifrån. George Soros Open Society Foundation är ett exempel på en sådan organisation.

Den så kallade ”Stoppa Soros”-lagen, som parlamentet kommer att ta ställning till nästa vecka, kommer att innebära en skatt på 25 procent på utländska donationer till icke-statliga organisationer som arbetar för att Ungern ska öppna sina gränser för invandring. Lagen skulle även ge inrikesministeriet rätt att förkasta organisationer som arbetar för invandring till Ungern, detta med hänvisning till landets säkerhet.

Källa:
Crackdown prompts Soros’s Open Society to quit Budapest

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SigfridvörtisKarl AGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

”things are starting to NOT proceed as i have foreseen…”

Karl-Путин A
Medlem

Viktor Orbán är kristdemokrat, kalvinistisk lutheran och fast övertygad om att man kan förändra samhället till det bättre inom politikens och demokratins ramar. Hittills har han lyckats över alla förväntningar, men så har ju de forna öststaterna redan genomlidit det (((bolsjevistiska))) helvetet som vi svenskar och övriga västerlänningar befinner oss mitt uppe i. Vi svenskar har inga släktingar som försvunnit spårlöst i (((gulager))) i Sovjetunionen eller blivit avrättade med ett nackskott av (((politiska kommissarier)) och hamnat i massgravar dolda under soptippar – men den dagen kan komma om inte svensken vaknar upp i tid. (Kommunisten och tafsaren Lars Ohly ville… Läs mer »

vörtis
Medlem

Din analys är korrekt, men du glömmer ett viktigt faktum: ungrarna har sedan länge befunnit sig vid gränsen för den islamiska invasionen av Europa, i likhet med andra europeiska öststater. Ja, Ungern var ju till och med en del av det ottomanska imperiet ett tag.

Karl-Путин A
Medlem

Där har du faktiskt fel. Ungern har aldrig varit en del av det ottomanska imperiet, däremot har en del av Ungern varit under ottomansk ockupation i ungefär 180 år. Ungerns vagga i Europa är Transsylvanien och det har aldrig varit under muselmansk ockupation eller överhöghet. Tragiskt nog har Transsylvanien varit under rumänsk ockupation sen Trianon”freden” 1920. Men de transsylvanska ungrarna är rasmedvetna, nationalistiska och hårdföra; bla utlöste de demonstrationerna i Temesvár (Timisoara på ockupationsspråket) 1989 vilket ledde till att den bolsjevistiska råttan Ceausescu fick sitt välförtjänta straff. Vi svenskar känner oss stolta när vi kan mobilisera 700 personer till en… Läs mer »

vörtis
Medlem

Jag hör (läser) vad du säger och tror mig förstå det. Likväl finns Gül Babas grav i Budapest, som ett tecken på att Ungern (mer eller mindre) har varit under ottomanskt styre. Det var dock kanske fel av mig att säga att Ungern var ”en del” av det det ottomanska imperiet. Vad gäller relationerna mellan ungrarna och rumänerna i Transylvanien: Jag är väl medveten om det, men jag önskar att strider mellan europeiska folk skall läggas åt sidan. Vi har mycket viktigare saker att bekymra oss om. Det samma gäller t.ex. finnar och finlandssvenskar som håller på och tjafsar om… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Naturligtvis – men om vi svenskar hade försökt utrota er svenskfinländare eller finlandssvenskar i hundra år och utrotningsförsöken bara hade eskalerat så kanske du inte hade varit så överseende med oss.

vörtis
Medlem

Vem var drivande i utrotningsförsöket? Jag vet att Järngardet, efter att Codreanu mördades, föll i fel händer och till slut hamnade hela landet i en judinnas händer.

Karl-Путин A
Medlem

Vilka som var drivande – ewigt de samma och då är vi tillbaka på ruta ett.

vörtis
Medlem

Låt oss då komma till ruta två.

Karl-Путин A
Medlem

Jag har försökt hitta en bild på en demonstration för några år sen då transsylvanska (ungerska) kvinnor bildade en mänsklig kedja klädda i traditionella dräkter ända från den transsylvanska huvudstaden Kolozsvar (Cluj på ockupationsspråket) till ockupationsmaktens huvudstad Bukarest – en mäktig syn, men hittade ingen så jag bjuder på en karta istället som visar var det ”riktiga” Ungern ligger.

comment image

Sigfrid
Medlem

Kul att finansjuden Soros får backa i Ungern i en sund värld så borde fler länder agera som Ungern.