Efter Star Wars-fiaskot: Judisk Disney-VD avgår

KULTUR. Juden Bob Iger, som bland annat ansvarat för Disneys senaste Star Wars-filmer, har plötsligt meddelat att han avgår som VD för bolaget.

Disney har sedan man tog över Star Wars-varumärket valt att producera ett antal nya filmer, som alla mött hård kritik från fans, samtidigt som filmerna knappt har gått med vinst. Ansvarig för fiaskot har bolagets judiske vd Bob Iger varit.

LÄS ÄVEN: PK-filmen ”The Last Jedi” sågas av tittare – måste vara ”ryska troll”

Enligt New York Times har Iger tidigare skjutit upp sin pension fyra gånger. Men nu har han plötsligt meddelat att han avgår.

— Det är endast plötsligt i andras ögon eftersom vi inte tar talat om det öppet. Men jag har diskuterat detta med företagets styrelsemedlemmar under flera månader, säger Iger i en kommentar.

Bob Iger kommer att ersättas av 27-årige Bob Chapek, som arbetat på Disney i många år – bland annat som chef över Disneyland-verksamheten.

För att ”göra övergången smidigare” kommer dock Iger att sitta som ordförande för Disneys styrelse och i praktiken leda företagets arbete fram tills hans kontrakt går ut den 31 december 2021.

Enligt New York Times överraskade Igers plötsliga avgång både Hollywood och Wall Street, och Disneys aktie kom efter beskedet att falla tre procent.

Källor:
Disney C.E.O. Bob Iger Hands Keys to Magic Kingdom to Its 7th Chief
Has Disney’s ”Star Wars” Acquisition Been a Failure?

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Per Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Per
Medlem

Den senaste i raden av filmserien är så urbota dum att jag orkade se 20 minuter av den innan jag la av för att skona min mentala hälsa.

Den är bokstavligen så vänsterblivet PK-dum att man kunde tortera Guantanamo-fångarna med att tvingas se den.

Begreppet ”att slakta en klassiker” täcker inte vad man gjort med George Lukas skapelse.